У суботу, 4 листопада в комплексі Nivki-hall пройшла церемонія Novоmedia Awards. Журналісти та редакції отримали нагороди за компетентне висвітлення тем віри, сімейної тематики та вічних християнських цінностей. Загалом статуетки отримали семеро лауреатів.

Олег Гавриш і Андрій Юхименко отримали нагороду  за спеціальний випуск програми «Перша шпальта» в ефірі каналу UA:Перший, присвячений християнській вірі українських підприємців. Нагороду вручав журналіст та радіоведучий ВВС Сєва Новгородцев.

Христина Гавриш отримала нагороду за підготовку і показ в ефірі ICTV репортажу про візит Ніка Вуйчича в Україну; за цитування слів про віру в Бога і Святе Письмо.

Алла Котляр отримала нагороду за матеріал «Віра Зої Берегової» у газеті «Дзеркало тижня»; за надання газетної шпальти для євангельського послання. Вручав нагороду завідуючий кафедрою богослів’я в українській євангельській теологічній семінарії Федір Райчинець.

Агенція «Укрінформ» та Лана Самохвалова отримали нагороду за регулярну публікацію матеріалів на  теми віри, духовності і життя церков. Статуетку вручав меценат и президент «Фонду волонтерів України» Тимофій Нагорний.

Анастасія Євдокимова отримала нагороду  за матеріал «Коли віра стає дією» в онлайн-журналі The Ukrainians; за висвітлення соціального служіння священиків. Вручала нагороду співачка, заслужена артистка України Наталка Карпа.

Ольга Скороход була нагороджена за інтерв’ю з головою союзу церков ЄХБ України Валерієм Антонюком в інтернет-виданні «Цензор.НЕТ» – про життя і служіння євангельських християнських громад в Україні. Нагороджував президент Асоціації журналістів «Новомедіа» Руслан Кухарчук.

Євген Савватєєв та Богдан Кінащук стали лауреатами за матеріал «Віра під час війни. Як конфлікт на Донбасі змінив протестантську церкву» на мультимедійній платформі «Громадське». Нагороду журналістам вручав ведучий ВВС Сєва Новгородцев.

Нагадаємо, що з 2012 року Асоціація «Новомедіа» здійснює моніторинг засобів масової інформації на предмет компетентного висвітлення тем віри, релігійного життя, християнських, моральних і сімейних цінностей. Організація запрошує українські ЗМІ подавати свої матеріали для участі у відборі номінантів.

Подивитися список лауреатів попередніх років можна ТУТ!