Без дотримання прав на мирні зібрання та свободу засобів масової інформації Україні не бачити зближення з Європейським Союзом.

Такий «меседж» привіз до Києва єврокомісар з питань розширення Штефан Фюле, сказали «Deutsche Welle« у представництві ЄС в Україні.Комісар з питань розширення Євросоюзу та європейської політики сусідства Штефан Фюле зустрінеться у вівторок з українським президентом, прем’єр-міністром та представниками уряду і парламенту, аби узгодити план двосторонньої співпраці на 2011 рік.

Як сказав «Deutsche Welle» прес-аташе представництва Європейського Союзу в Україні Давід Стулік, це вже четвертий візит Фюле до Києва за останні десять місяців.

Інтенсифікація діалогу між Україною та Євросоюзом пов’язана з тим, що сторони воліють до кінця року завершити переговори щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС та імплементувати план дій щодо впровадження безвізового режиму, пояснив Стулік.

«Головний «меседж» – це те, що наступний рік буде напруженим роком для впровадження реформ в Україні», – сказав він.

«Перед нами є багато викликів. Не в останню чергу комісар Фюле хоче поговорити про свободу зібрань, свободу преси, права людини, розвиток демократії. Бо це цінності, на підставі яких ЄС хоче будувати свої відносини з Україною», – зазначив Стулік.

За його словами, нинішній візит єврокомісара не варто розцінювати як «приїзд ревізора».

Однак Фюле хоче бути ґрунтовно поінформованим про останній розвиток подій в Україні. Тож він проводить зустрічі не тільки з офіційними українськими представниками, а й з громадськими активістами з недержавних організацій.

По материалам www.4post.com.ua