16 листопада у День працівників телебачення, радіомовлення та зв’язку Руслан Кухарчук приїхав у Херсон. Голову Асоціації «Новомедіа» запросили провести лекцію у Херсонськкому державному університеті.

На кафедрі соціальної комунікації гість з Києва читав лекцію для студентів 2-3 курсів. Діалог з майбутніми фахівцями журналістики відбувся у форматі бесіди у телерадіостудії університету.

Обговорювали дві теми: висвітлення християнських новин у світських ЗМІ та трансформація політичної журналістики. Після лекції студенти і викладачі поставили запитання в рамках вищевказаних тем.

Руслан Кухарчук зазначав, що під час своєї  професійної кар’єри студенти медіа спеціальностей мають бути компетентними та точними.

Фото: Руслан Кухарчук та Володимир Олексенко

Декан факультету української філології та журналістики Володимир Олексенко після зустрічі поділився емоціями:

«Я просто в захваті. Хотілося б, щоб такі зустрічі проводили частіше. Якщо буде така нагода, ми з задоволенням будемо проводити такі невимушені бесіди».

Юлія Юріна, доцент кафедри соціальних комунікацій, поділилась враженнями: «Надзвичайно харизматичний та комунікабельний спікер з чудовим відчуттям гуморам. Говорили про роль журналістів в сьогоденні. Нам не вистачає таких амбітних журналістів, як Руслан Кухарчук — ви дуже круті”.

Після обіду відбувся пресланч з нагоди візиту президента Асоціації «Новомедіа»

Руслан Кухарчук зустрівся з керівниками прес-служб державних установ і відомств Херсонської області.  В тому числі  з обласної державної адміністрації, Державної фіскальної служби, Служби безпеки України, Держспоживстандарту та військового комісаріату області та інші. Учасники розповіли про аспекти роботи з медіа у регіональному контексті. Під час зустріч голова «Новомедіа» запропонував свої рекомендації для ефективної співпраці журналістів і прес-секретарів.

Близько 30 спеціалістів за обідом у кав’ярні ставили запитання голові «Новомедіа». Руслан Кухарчук особливо відмітив співпрацю органів місцевого самоврядування та їх відкритість для командної роботи.

Прес-секретар голови Херсонської ОДА Елеонора гуськова після зустрічі написала у Facebook:

«Ось так, у дружній атмосфері відбулося друге засідання Клубу комунікаторів. Цього разу спікером виступив Руслан Кухарчук, досвідчений журналіст, голова Асоціації «Новомедіа». Дякуємо Вам, Руслане, за візит на Херсонщину і професійні поради».

Нагадаємо, що кілька днів тому Президент «Новомедіа» виступив у ЖДУ ім.Івана Франка.