У листопаді школа «Новий журналіст» відсвяткувала шостий випуск. Вже традиційно до кінця дійшли не всі студенти. Гризти граніт журналістики – справа нелегка і вимотуюча. Тому до випуску «доживають» тільки найстійкіші. Шостий набір побив усі рекорди – до кінця не дійшов тільки один студент і один не отримав сертифікат про закінчення. Решта 15 закінчили школу медіапрофессіі «Новий журналіст». Пропонуємо згадати про те, як все починалося, проходило і завершилось.

20 вересня стартувала шоста школа «Новий журналіст». 17 студентів вирішили присвятити шість найближчих субот навчанню.

Карина

Наймолодшому студенту цього набору, Карині Олійник, було всього 16 років. Своє 17-річчя вона зустрічала якраз в одну з навчальних субот.

Лариса

Лариса Іванівна Стрельченко стала найстаршим студентом не тільки шостої школи, а й усіх попередніх. Цій розумній, приємній і світлій жінці 73 роки.

IMG_4212

IMG_4221

Умняк 

У групі вчилися помічники керівників, фахівці з підбору персоналу, банківські працівники, адвокати, історики та філологи, учні старших класів, які планують вступати на журналістські факультети.

Оля_Переяслав

Снежана_Одесса 

Двоє студенток приїжджали з інших міст. Ольга Фурманова з Переяслав-Хмельницького та Сніжана Пейчева з Одеси. У минулих же групах були студенти, які щосуботи приїжджали з Бердичева, Житомира та Вінниці.

IMG_7718

Студенти прослухали понад 25 різних тем. Вчилися писати гарні тексти і робити це без помилок, брати інтерв’ю, розбиратися в жанрах журналістики. Дізналися про особливості роботи в різних ЗМІ та юридичних аспектах роботи журналіста. І про те, чому у світських ЗМІ має бути присутня релігійна тематика і вічні цінності.

DSCN5855

DSCN5923

DSCN5925

Люба Гасанова

Димка Синяк

Трембовецкая

Богдан 

19 спікерів навчали, ділилися досвідом, надихали і наставляли. Лекції проходили весело, зрозумілою мовою, з обов’язковими практичними завданнями.

DSCN5453 

Навчання було настільки насиченим, що студентам ніколи було і кави випити. Ось цей рідкісний кадр, який вартує того, щоб його запам’ятали.

DSCN5909

DSCN5912

Тест 

За тиждень до вручення сертифікатів студенти писали тест. 40 питань по темі лекцій та трьох прочитаних книг. Ті, хто не здавав домашні завдання вчасно, отримували додаткові запитання.

DSCN5935

DSCN5942

DSCN5939

Злата 

Першого листопада студенти нарешті змогли полегшено зітхнути – школа закінчилася! Вручення сертифікату та книги «Новий журналіст», вітання та святковий шматок піци. Що може бути краще?

DSCN5944 

Після урочистої частини група продовжила святкування в найближчому кафе. Згадували школу, хвалили і критикували, обмінювалися контактами і трошки сумували. Адже шість тижнів пролетіли так швидко. І це був чудовий час.

Удачі, дорогі випускники шостої школи. Ласкаво просимо, студенти сьомої, яка стартує навесні 2015-го. Набір вже відкрито.

Зоя Нікітюк, координатор школи «Новий журналіст».