Ввечері 3 листопада в комплексі Nivki-hall проходила церемонія NovоmediaAwards 2018. Журналісти і редакції отримали нагороди за компетентне висвітлення християнських цінностей у своїх матеріалах. Проводили церемонію Ольга Нємцева, ведуча на телеканалі «Еспресо», та телеведучий і шоумен Володимир Курінний. Порадував публіку своїм музичним талантом бандурист Олексій Остапчук.

Особливу атмосферу вечора створила прекрасна Марта Адамчук, учасниця півфіналістка 7 сезону «Голос країну», голос проекту «Танці з зірками», артистка проекту «Жіночий квартал».

Для нагородження обрали вісім лауреатів. Умовно поділили їх на три категорії: християнські цінності на телебаченні, у друкованих ЗМІ та в інтернет-виданнях.

 

Першим з лауреатів вийшов на сцену Novomedia Awards 2018 Сергій Нужненко. Нову виготовлену нагороду для церемонії він отримав з рук Заслуженого журналіста України Василя Бирзула.

Альона Котенко і Георгій Воронов отримали статуетку за репортаж зі Свята подяки на Хрещатику в ефірі програми «Ранок з Україною» на телеканалі «Україна»; за демонстрацію християнських практик євангельських церков.

Також в сфері телебачення отримала нагороду редакція ТСН (1+1) та автор сюжету про національний молитовний сніданок Ольга Василевська. 

А за серію програм «Діалоги з патріархом» в ефірі 5 каналу; за глибину порушених питань і увагу до важливих аспектів християнського віровчення нагороджений ведучий програми «Діалоги з патріархом» Руслан Поліщук. Він працює над нею в ефірі з 2015 року.

В друкованих ЗМІ нагороду за статтю «Я не святий. Я майже святий» про служіння безпритульним дітям; за обкладинку номера із зображенням головного героя статті пастора Геннадія Мохненка отримав журнал «Країна» та журналістка Ольга Юркова. Народний артист України Богдан Бенюк вручав нагороду и додав: «Дивлюсь на всіх лауреатів… Як це чудово, що  у вашому ремеслі є така нагорода. Ви один одного знаєте, підтримуєте і, найважливіше, розвиваєте бажання працювати далі». І прочитав вірш Івана Малкович про людей, які «помазані Богом, які в душі мають серце, яке випромінює енергію добра і тепла».

Нагороду отримала і журналістка Олена Семенюк – за написання і публікацію статей про пастора молодіжної церкви, який служить дітям з інвалідністю, а також про священника, який опікується екологією. Вона проходила в час публікації стажування на Радіо “Свобода”.

Журналістську роботу Богдана Кутєпова на Громадському телебаченні високо оцінив оргкомітет Novomedia Awards. Нагородили лауреата за створення документального фільму «Скоці: історія однієї родини»; за художню демонстрацію сімейних і християнських цінностей. Богдан піднявся на сцену зі своїм сином на плечах – він, як і герої фільму, любить проводити час зі своєю родиною. А вручала нагороду йому голос проекту «Танці з зірками» Марта Адамчук.

І на закриття церемонії останнім лауреатом став Інтернет-портал Цензор.нет та шеф-редактор видання Юрій Бутусов за висвітлення Всеукраїнської ходи на захист прав сімей та дітей; за висвітлення святкування 1030-річчя хрещення Київської Русі. Урочисто привітав лауреата президент Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук та зазначив: «Минулого року мені була честь нагороджувати редакцію «Цензор.нет». І цього разу з задоволенням роблю це вдруге». Голова оргкомітету зазначив, що серед провідних  порталів майже ніхто не помічав того, що цього року вуличні сімейні заходи пройшли у 60-ти містах і у них взяли участь понад 210 тисяч учасників.

Кожен лауреат отримав статуетку, диплом і подарунки. Вручали нагороди журналісти, вчені, артисти, священнослужителі та громадські діячі. Серед них Народний артист України, провідний актор Національного академічного театру І.Франка Богдан Бенюк; заслужений журналіст України Василь Бирзул; римо-католицький священик, головний редактор порталу Кредо Микола Мишовський;молодіжний пастор та громадський діяч Денис Дмитров; багаторічній автор програми “Віра Надія Любов” НСТУ Лариса Побережник; співачка, учасниця телепроектів “Жіночий квартал”, “Танці з зірками” та “Голос країни” на 1+1 Марта Адамчук та Руслан Кухарчук, президент Асоціації журналістів «Новомедіа».

Проглянути список лауреатів Novomedia Awards 2018