Досвідчений радіоведучий заявив, що британська радіомовна корпорація Бі-бі-сі упереджено ставиться до релігійних переконань, і до християнства зокрема.

Роджер Болтон, колишній ведучий недільної програми на Радіо 4 і поточний ведучий програми «Feedback Program» тієї ж станції, на минулому тижні пояснив свої погляди відносно ставлення до релігійних питань корпорацією Бі-бі-сі, повідомило британське видання The Telegraph.

В якості негативного прикладу, Болтон навів неадекватне презентування позицій консервативних релігійних груп, таких як римо-католицька церква.

«Як мінімум вони повинні згадати, що якщо хтось виступає проти одностатевих шлюбів або екстракорпорального запліднення, це не означає, що цей хтось божевільний, – цитує ведучого видання The Telegraph. – Це частина їх вірувань, і, незважаючи на те, що вони конфліктують з владою з цього приводу, треба приймати їх позицію».

“Якщо ви не розумієте, що є найбільш важливим для людей, як суспільство ми в біді”, – продовжив Болтон, свої зауваження в рамках дискусії. – У вас є ціла ліберальна еліта в цій країні, ліберальна світська еліта, яка володіє телебаченням”.

В якості вирішення проблеми упередженості, Болтон запропонував вводити релігійних героїв в серіали та транслювати релігійні програми на світську аудиторію, повідомляє британський The Telegraph.

 Нагадаємо, що раніше Бі-бі-сі звинуватили в умисному замовчуванні про віру спортсменів, які брали участь в Олімпійських іграх 2012 в Лондоні.

 

Джерело: Christian Post