На першому занятті “нові журналісти” дізнаються історію розвитку вітчизняної і зарубіжної журналістики, познайомляться між собою та з жанрами журналістики. А також вчитимуться писати гарні тексти і отримають настанови на період навчання.

Що буде на початковому занятті

«Введення у вітчизняну і зарубіжну журналістику». Початкове заняття, на якому студенти Школи дізнаються як давно існує прямий ефір на телебаченні, як називалася перша газета, що видавалася в Україні, і запам’ятають імена осіб, які вплинули на журналістику. Викладатиме таку тему Руслан Кухарчук, журналіст, медіаменеджер і голова Асоціації “Новомедіа”.

Розуміти різницю між новиною, статтею і нарисом і не писати репортаж як новину, а нарис як статтю.  А також розуміти, який матеріал можна починати словами “Світало…”, а який –ні в якому разі. Про це – на занятті про жанри журналістики. 

Друга частина заняття буде присвячена написанню гарних текстів. Викладають Зоя Нікітюк, журналіст і координатор Школи, разом з випускаючим редактором журналу «Рубежі здоров’я» Любов’ю Гасановою. Тут студенти дізнаються, з чого почати і чим закінчити текст, навчаться писати просто про складне і цікаво про нецікаве і, звичайно, раз і назавжди попрощаються зі страхом «чистого аркуша». 

Коли стартує школа “Новий журналіст”

Нагадаємо, п’ята школа «Новий журналіст» стартує 1 лютого. Заняття триватимуть два місяці. У подарунок кожному студентові – «свіжий» навчальний посібник «Новий журналіст».

Запис до Школи тут.

У рамках Школи всі бажаючі можуть відвідувати семінари одноразово.

Прес-центр «Новомедіа»