З 1 квітня телеканал «Студія 1+1» перейде в закритий режим супутникового мовлення. Такі дії з боку каналу зумовлені зобов’язаннями перед власниками ліцензійного продукту, який транслюється на «1+1». Сигнал ТРК «Студія 1+1», який передається через супутник зв’язку Amos-2 (покриття – на малюнку), буде закодовано з 1 квітня 2007 р. у зв’язку з вимогами власників прав ліцензійного програмного продукту, який канал використовує у своїх програмах, та обмеженням права показу цих продуктів тільки територією України. Сигнал буде закодовано системою Viaccess РС2-6.

Менеджер по роботі з кабельними операторами телеканалу «1+1» Олена Анісімова у бесіді с «МедіаБізнесом» зауважила, для глядачів такі зміни не мають особливого значення. «Для абонентів нічого не зміниться. Ми роздамо карточки доступу кабельним операторам для того, щоб вони могли нас приймати через супутник. Сигнал кодується для того, щоб канал не можна було бачити за межами України», – сказала вона.

Нагадаємо, що влітку 2006 р. в закритий режим перевели свій сигнал телеканали ICTV, «Новий канал» і СТБ. В поточному році до них планує приєднатися і телеканал «Інтер». «У 2007 р. практично всі ефірні телеканали будуть закодовані», – запевнила генеральний директор Союзу кабельного телебачення України Юлія Мовчанова.

«Студія 1+1» – загальнонаціональний україномовний канал. З’явився в ефірі в вересні 1995 р. Аудиторія каналу в лютому 2007 р. (люди 18+) – 15,88%. Технічне покриття території України – 95%. ІМІ