Як написати новину і звідки та як створюються новини? Про це студентам «Нового журналіста» розкажуть співробітники видання «КоммерсантЪ» (Україна) Вероніка Гаврилюк, старший кореспондент та Андрій Юхименко, заступник головного редактора.

У ході занять «школярі» вирішать формулу написання новини, дізнаються, на які питання має відповісти новина, аби читачеві було зрозуміло, що ж сталося. А також почнуть розуміти, коли потрібно віддати перевагу новині про перевезення радіоактивних хімікатів, а коли про світській раут відомої зірки. Цю частину на себе візьме Вероніка Гаврилюк. Журналістка у виданні «КоммерсантЪ» (Україна) висвітлює події ринків нерухомості, роздрібу і фармацевтичної галузі. Сама про себе говорить, що раніше в журналістиці помічена не була, так як за освітою інженер – механік.

Також інженер – механік в минулому, а тепер перший заступник головного редактора «КоммерсантЪ» (Україна), який відповідає за роботу ділового блоку, Андрій Юхименко розповість студентам, звідки і як створюються новини. Сам журналіст має 10-річний досвід роботи у професії і пройшов шлях від кореспондента до теперішньої посади. З ним учні дізнаються про «собачі новини» і коли саме потрібно «відірватися від стада».

До речі, ті, хто не студенти П’ятої школи, лекцію Андрія Юхименка можуть відвідати одноразово. Детальніше тут.

Нагадаємо, П’ята школа «Новий журналіст» стартувала 1 лютого. Заняття проходять по суботах і триватимуть до 5 квітня. По закінченні курсу студенти отримають сертифікати, а також подарунок – навчальний посібник «Новий журналіст».

Прес-центр «Новомедіа».