Антимонопольний комітет дав дозвіл ВАТ “Фарлеп-Інвест”, що належить “Систем Кепітал Менеджмент”, на придбання частки в статутному фонді компанії “Вілком”, яка діє на регіональному ринку місцевого телефонного зв’язку в межах Харкова та Ізюму.

Угода забезпечує покупцю перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу АМКУ.

Раніше АМКУ дав дозвіл “Фарлеп-Інвест” на придбання частки в статутному фонді ТОВ “Оптіма Телеком-Крим”, що забезпечує покупцю перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

Основним видом діяльності ТОВ “Оптіма Телеком-Крим” є здача в оренду власного обладнання, що забезпечує надання послуг зв’язку.

Компанії “Фарлеп-Інвест” та “Оптіма Телеком” входять до структури холдингу СКМ. Раніше в СКМ заявляли про можливість об’єднання цих компаній.

У квітні 2006 року представники СКМ повідомляли, що компанія зацікавлена в розвитку телекомунікаційного бізнесу групи і націлена на побудову великого національного оператора фіксованого зв’язку.

Власником 90% акцій СКМ є бізнесмен Рінат Ахметов.

Телефонна компанія “Вілком” – провідним оператором телефонного зв’язку, що діє на території Харкова і Харківської області. Українська правда