Про це повідомляється на сайті церкви.

Після річного діалогу між News Corp. та церквою, остання не була задоволена реакцією Мердока на етичний скандал із телефонним прослуховуванням. На думку представників церкви, Мердок не вдався до належних заходів із реформування та покращення структури управління.

Пакет проданих церквою акцій оцінюється у £1,9 млн. 

«Минулорічна ситуація зі скандалом із зламом телефонів поставила деякі серйозні питання щодо наших інвестицій у холдинг News Corporation. Наше рішення продати свої акції не було необдуманим – воно стало результатом річного діалогу з холдингом, під час якого EIAG [конкусльтативна група церкви з етичних питань Ethical Investment Advisory Group – MS] давала холдингу багато рекомендацій щодо поліпшення корпоративного управління. Однак EIAG не відчуває, що було проведено достатню кількість змін, а отже ми ухвалили рішення продати нашу частку», – відзначив спеціальний уповноважений секретар церкви Ендрю Браун (Andrew Brown).

Таблоїд News of the World було закрито минулого літа, що спровокувало бурхливу медіаетичну дискусію. На переслідування редакцією таблоїду скаржилися, зокрема, екс-міністр оборони Лайам Фокс, а також Пол Маккартні, актори Джуд Лоу, Х’ю Грант та Сієнна Міллер, письменниця Джоан Роулінг.

У справі про телефонне прослуховування комісії судді Левесона свідчили Тоні Блер і сам Руперт Мердок та його син Джеймс. Самі ж британці активно іронізували над принципами роботи таблоїду: Мердоку присвячувалися карикатури та фотосесії нижньої білизни.

Журналіст Guardian Нік Девіс (Nick Davies) був визнаний британською The Foreign Press Association, FPA / Асоціація закордонної преси журналістом року за розслідування резонансної справи News of the World.

Наприкінці липня у справі News of the World було пред’явлено офіційні звинувачення.

 

Джерело новини: “Телекритика”