Географічні кордони проекту Асоціації журналістів «Новомедіа» «Релігійна грамотність майбутніх журналістів» розширюються.На цей раз зустріч з майбутніми медійниками пройшла в Рівному в Міжнародному економіко-гуманітарному університеті імені академіка С. Дем’янчука. Захід відбувся 17 травня. Руслан Кухарчук, президент Асоціації «Новомедіа», провів спецкурси для студентів факультету журналістики.

_DSC1679

Ця зустріч співпала з проведенням фестивалю «Журналістська весна», який саме тривав в університеті. Послухати виступ гостя з Києва зібралися понад 60 студентів. У програмі зустрічі було дві теми. Перша та головна – «Висвітлення релігійної тематики у світських ЗМІ». Руслан Кухарчук розповів про основні проблеми у цій царині, навів цікаві приклади. А головне – запропонував практичні рекомендації, як підвищити фаховий рівень медіа-працівників, коли вони беруться за теми віри. Друга тема зустрічі зі студентами – «Громадянська журналістика та блогосфера».

7

Також в рамаках візиту пройшла прес-конференція голови «Новомедіа», на якій говорилось про громадянську журналістику, перспективи існування друкованих ЗМІ, Інтернет-тренди. Також Кухарчук розповів про роботу «Новомедіа», наголосивши, що головною метою є налагодження стосунків між різними релігійними конфесіями та засобами масової інформації.

11

Окрім того, Руслан Кухарчук розповів студентам, яким має бути сучасний журналіст, щоб бути затребуваним. «Передусім, журналіст має бути фаховим. Для цього не потрібно боятися випробовувати себе у різних жанрах та типах ЗМІ. Тоді вже оберете те, що більш довподоби», – сказав він. Не оминули на прес-конференції і теми професійної етики журналіста. За словами президента медіа-асоціації, етичний кодекс журналіста в більшості пунктів співпадає з основами християнської етики. Тому, на його думку, віруючим журналістам геть не важко його дотримуватися.

2

Прес-центр МЕГУ ім. Дем’янчука.


110518_Jyrnalistuka