3 грудня World Press Association («Всесвітня Асоціація Преси») та Асоціація журналістів «Новомедіа» домовилися співпрацювати в галузі обміну інформацією, а також з метою захисту прав журналістів і представлення взаємних інтересів. Підписи під документом поставили Олександр Бєлов та Руслан Кухарчук.

Як зазначено в Меморандумі, він націлений на співпрацю між його учасниками в сферах, що становлять спільний інтерес.

Такими галузями, згідно підписаного документа, є захист прав журналістів друкованих та електронних ЗМІ; представництво «Новомедіа» в міжнародних організаціях журналістів по всьому світу, а також в ОБСЄ, ООН, ЮНЕСКО; забезпечення міжнародними картками журналістів; проведення досліджень у сфері масових комунікацій та інше.

vlcsnap-00001

«Першою організацією, з якою WPA підписала таку угоду, це саме Асоціація журналістів «Новомедіа». Я сподіваюся, що цей Меморандум допоможе двом організаціям рухатися далі в підготовці нових журналістів для ЗМІ», – зазначив Олександр Бєлов, співголова WPA по російськомовному напрямку.

«Співпраця двох таких великих організацій надасть їм можливість більш ефективно реалізовувати спільні цілі на міжнародному рівні. Тим більше, що завдання у нас досить схожі – формування соціально-відповідального медіа-простору», – прокоментував підписання документа президент Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук.

Без имени-1

World Press Association – міжнародна організація, що об’єднує у своїх лавах відомих журналістів з багатьох країн. Головний офіс організації знаходиться в США. 

Асоціація «Новомедіа» – громадська журналістська організація з центром у Києві, Україна. Вона об’єднує журналістів та інших творчих працівників світських і релігійних засобів масової інформації.