25 вищих навчальних закладів в усіх регіонах України і понад 1300 залучених студентів. Це – результат глобального університетського туру від Асоціації “Новомедіа”. З лютого до квітня представники організації побували у вишах Києва, Дніпропетровська, Луганська, Донецька, Запоріжжя, Сум, Полтави, Кіровограда, Рівного, Острога, Черкас, Житомира, Львова, Чернівців, Луцька, Одеси, Миколаїва, Херсона.

Підсумки представлені у вигляді інфографіки.

infografika_jour_universitet

«Наш всеукраїнський тур по університетах має довгострокову задачу – підготовка нового покоління професіоналів від журналістики. Дякуємо керівництву вишів і факультетів за цікаве і корисне співробітництво. Упевнений, результат не змусить чекати», – коментує президент Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук.

Готували нове покоління журналістів з темою «Інтернет-журналістика». Також в кількох вишах торкнулися питань телебачення та інтерв’ю. Учасниками майстер-класів від «Новомедіа» стали студенти різних курсів і кафедр, факультетів та інститутів журналістики, масової комунікації, спеціальностей реклами та зв’язків з громадськістю, видавничої справи та редагування.

zaporoje_4

За словами Руслан Кухарчука, студенти цікавилися про заробіток через мережеві медіа, про роботу редакційного персоналу, авторські права, працевлаштування в ЗМІ. В темі «Інтерв’ю» майбутні журналісти запитували про етичні стандарти, людські цінності у професії, взаємодію з героями. 

Окрім того, в рамках туру по університетах відбулася презентація навчального посібника “Новий журналіст”. Асоціація “Новомедіа” дарувала його бібліотекам і кафедрам, а студенти купували для себе.

Всеукраїнський університетський тур Асоціація присвятила до 10-річчя свого заснування. Він проходив у найважчий період для країни. Але зустрічі зі студентами у різних регіонах показали, що Україна – єдина, і люди в усіх областях, зокрема, представники вищої освіти, прагнуть до мирного життя і співпраці.

Огляд туру Київськими вишами

Огляд туру вишами Заходу та Півдня України

Огляд туру вишами Сходу України

Прес-центр «Новомедіа».