В останні дні 2012 року «Новомедіа» отримала офіційні документи про зміну свого статусу – нові Свідоцтво про реєстрацію та Статут. Тепер “Новомедіа” з Всеукраїнської організації перейшла в статус Міжнародної.

Організація і раніше проводила роботу за межами України. Членські посвідчення видавалися громадянам багатьох держав. Також всі ці роки журналісти з країн ближнього і далекого зарубіжжя неодноразово зверталися до київського офісу Асоціації з пропозицією розширити місію далеко за межі однієї країни.

Відзначимо, що члени Асоціації «Новомедіа» та учасники її заходів проживають в Україні, Росії, Канаді, Німеччині, Казахстані, Білорусі, Молдові, Латвії, Естонії, Киргизстані, Норвегії та інших країнах. В той же час, представники «Новомедіа» беруть участь у дружніх міжнародних подіях таких, як форуми National Religious Broadcasters в США або АХТРЖ в Росії.

Тож тепер міжнародний статус організації оформлений у відповідному юридичному порядку. «Дуже багато факторів підштовхували нас до цього рішення. Офіційна зміна статусу – цілком логічний крок, оскільки Асоціація «Новомедіа» не перший рік веде свою діяльність на міжнародному рівні», – зазначає Руслан Кухарчук, президент Асоціації.

Оновлену міжнародну стратегію розвитку Руслан Кухарчук представив команді рік тому. А вже на Міжнародному Форумі «Новомедіа» у листопаді 2012 року відбулося голосування членів Асоціації щодо цього питання. Позитивне рішення було ухвалене одностайно.

Місія Асоціації «Новомедіа» – усунути конфронтацію між церквами, релігійними організаціями та світськими засобами масової інформації, а також допомагати журналістам культивувати вічні християнські цінності у своїй професійній діяльності. Заснована організація в 2004-му році.

 

Прес-центр Асоціації “Новомедіа”