Християнська церква «Бгала вість» подає позов до Господарського суду міста Києва проти каналу «1+1». Про це повідомляє “Телекритика” з посиланням на пастора церкви Володимира Іванова. За словами адвоката «Благої вісті» Руслана Акулова, позивними вимогами є спростування недостовірної інформації, надання ефірного часу для матеріалу-відповіді та  відшкодування моральних збитків.

Сума позову поки не розголошується. Також він зазначив, що документи буде подано до суду найближчим часом. 

Предметом позову є сюжет проекту  «ТСН. Варта» – «Організувати секту в Україні може кожен» (11 грудня 2009 рік). У зверненні, яке надійшло в редакцію ТК,  «Блага вість» наголошує на тому, що в матеріалі каналу  міститься низка, на думку організації, неправдивих тверджень. Зокрема вона звертає увагу на те, що сюжет починається з інтерв’ю з жінкою, яка в титрах позначена як  «Надія, колишня парафіянка церкви “Блага вість” у Дніпропетровську».  

«Такої людини у нашій церкві ніколи не було, ми її ніколи не бачили. Там йшлося про “Благу вість” у Дніпропетровську, але ми єдині офіційно зареєстровані й  інших церков з такою ж назвою тут немає», – зазначив пан Іванов.  

Окрім цього представники організації звертають увагу на те, що в сюжеті подані коментарі та відео, які не мають ніякого стосунку до протестантських церков: свічки пахощі, ікони.

Також, згідно із зверненням, в сюжеті немає жодного кадру із служінь «Благої вісті», жодної прямої мови представника цієї церкви або інших церков, згаданих в сюжеті, а твердження кореспондента щодо того, що керівництво церкви відмовилося виступити перед камерою не відповідає дійсності. «Ні до пастора, ні до інших керівників дніпропетровської “Благої вісті” такої пропозиції від каналу “1+1” не надходило», – стверджують представники церкви. 

Тому Володимир Іванов вважає, що прихожани «Благої вісті» були ображені та принижені цією інформацією і відстоюватимуть своє право у суді. 

Також організація звернулась з листами до генерального директора каналу Олександра Ткаченка, шеф-редактора ТСН Максима Шиленка, президента Віктора Ющенка та лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

ТК звернулась за коментарями до телеканалу «1+1». Однак у прес-службі запевнили, що  такі листи до керівництва  не надходили, відтак канал не коментуватиме цю ситуацію. 

Ознайомитися зі справою детальніше можна ТУТ.