22 березня проходила зустріч правління Асоціації «Новомедіа». Цього разу члени правління затвердили план щодо проведення тренінгів і конференцій, які організація планує провести протягом 2009 року.

Як повідомив Денис Семенюк, керівник Інтернет-департаменту Асоціації, перший семінар «Створення сайту: від А до Я» відбудеться 11 квітня в Києві. В програмі семінару розглянуть такі теми: «Бачення і мета сайту», «План створення сайту», «Технічна сторона питання – вибір майданчика», «Робота з CMS на прикладі Joomla», «Дизайн», «Підтримка, розвиток і оновлення сайту». Реєстрація слухачів на цей навчальний семінар триває.

Наприкінці травня пройде дводенний  кемп для веб-майстрів, а пізніше – одноденний тренінг «Блогосфера».

Далі Руслан Кухарчук, президент Асоціації, проінформував, що «Новомедіа» ініціює в Україні фахову публічну дискусію на тему: «Релігійна тематика у вікні світських ЗМІ». До дискусії запросили представників засобів масової інформації, лідерів церков та релігійних організацій. Для того, щоб спрямувати дискусію у вірне русло, журналістам запропонували до прочитання дві статті: «Біла пляма у журналістиці» (Майкл Дж. Герсон) та «Влучити в ціль» (Террі Меттінглі). Це розділи з книги «Біла пляма», яка була видана Оксфордським університетом на початку 2009 року.

Учасникам дискусії запропонували надсилати роздуми та репліки на зазначену тему та брати участь в обговоренні на корпоративному форумі. Першим проміжним підсумком дискусії стане конференція наприкінці травня у Києві, яку проводитимуть спільно Оксфордський центр релігій та суспільного життя та Асоціація «Новомедіа».

Також у 2009 році відбудуться семінари на теми: «PR-менеджмент», «Робота прес-центру», «Газетна журналістика». А на початку жовтня відбудеться щорічна конференція Асоціації «Новомедіа». Цього разу новомедійники відсвяткують п’яту річницю Асоціації. Конференція проходити в Києві або передмісті.

Після затвердження плану заходів на 2009 рік учасники засідання розглянули заяви бажаючих вступити в Асоціацію «Новомедіа». Було ухвалене рішення про прийняття п’ятьох нових членів.

Прес-центр Асоціації “Новомедіа”.