В понеділок 15 серпня на професійному клубі від Асоціації «Новомедіа» була присутня декан відеошколи “Zoom” Олена Ліпейкіна. Вона розповідала про те, як зняти відеоролик на соціальну тематику. Близько двадцяти новомедійників зібрались послухати досвідченого режисера та сценариста.

Спікер радила не починати знімати матеріал, якщо режисер не має сформованої ідеї. «ЇЇ важко «піймати», лише підглядаючи за роботою інших операторів та режисерів. Крім перегляду відеороликів, знятих іншими людьми, неодхідно ще щось», – сказала Олена. Читати шедеври літературної класики, прослуховувати аудіокнижки, шукати творчого натхення в молитві та уважно спостерігати барвисте розмаїття навколишнього світу – ось шлях до оригінальних ідей для сюжету майбутнього ролику, за думкою Олени.

Далі декан говорила про те, що вдалий підбір музичного супроводу, гарний акторський склад, благозвучність мови героїв, а головне – креативний підхід до зйомки – є основними складовими, що гарантують ролику багатотисячну аудиторію в Інтернеті. До речі, на зустрічі обговорювали можливість показу відеороликів на місцевих телеканалах.

Присутні переглянули десяток відеоробіт, які були створені випускниками відеошколи «Zoom» або ж взяті з Інтернету. Слухачі майстер-класу обговорили вдалі сторони роликів, а також вказали на недоліки. Серед останніх, в основному, називали завеликий хронометраж та недостатньо емоційну гру акторів.

На клубі були присутні четверо випускників відеошколи, яким приємно було згадати напружені часи навчання під керівництвом Олени. Було переглянуто декілька дипломних робіт, які вразили оригінальністью ідеї та вдалими режисерськими рішеннями. Так, відеоролик Вікторії, присвячений проблемі Інтернет-залежності підлітків, надихає молодих людей присвятити вільний час не комп’ютерним іграм та порожнім балачкам в соціальних мережах, а створенню музичних та літературних шедеврів. А коротенький ролик Євгена, присвячений дітям-сиротам, навряд чи залишив байдужим бодай одного з присутніх.

Бути неповторними, творчими особистостями, звільнитись від «спілбергівської» зіркової хвороби на початку режисерської кар’єри та самовіддано працювати – ось поради, які почули наприкінці зустрічі учасники профі-клубу.

Наступного понеділка Асоціація «Новомедіа» запрошує вcіх зацікавлених Інтернет-сферою на зустріч web-майстрів.

 

Прес-центр “Новомедіа”