До 18 травня має бути розроблений новий текст законопроекту “Про систему Суспільного мовлення в Україні” і поданий на розгляд Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації. Як відомо, Комітет на своєму засіданні 20 квітня створив робочу групу для розробки змін та доповнень до Закону України “Про систему Суспільного мовлення в Україні”. Робоча група Комітету включає народних депутатів-членів Комітету та експертів, у тому числі представників громадських організацій.

До складу робочої групи увішли: Сергій Правденко (голова), Володимир Яворівський, Валерій Мішура, Сергій Гмиря, Наталія Лигачова, Віталій Шевченко, Тарас

Шевченко, Валерій Іванов, Катерина Мяснікова, Віталій Замніус, Олексій Дніпров та Юрій Гирик. Комітет доручив робочій групі розробити текст законопроекту та до 18 травня подати його на розгляд Комітету. Також члени Комітету на засіданні провели попереднє обговорення ключового питання суспільного телерадіомовлення: способу формування аглядової ради.

Народні депутати висловилися за формування Наглядової ради суспільного мовлення Верховною Радою за схемою, яка би враховувала інтереси опозиції. Депутати практично одноголосно висловилися проти квотного формування Наглядової ради Верховною Радою та Президентом (так як формується Національна рада). Так само не знайшлося прихильників ідеї формування Наглядової ради громадськими організаціями шляхом жеребкування під наглядом аудиторської фірми.

“Телекритика”.