Відсутність чи наявність заборони показу реаліті-шоу «Дом-2» на теренах Російської федерації не впливає на рішення української сторони щодо демонстрації цієї програми в Україні. Так голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення (ТРМ) Віталій Шевченко прокоментував заяву російського телеканалу ТНТ про те, що «Дом-2» не заборонений на території Росії.

«Яка різниця, чи заборонили його (шоу «Дом-2» – ред.) в Росії, чи ні. Якщо це комусь подобається, нехай дивиться. Щодо «Дому-2» ми рекомендували утриматися від показу цього шоу, допоки ми тут – в Україні, а не в Росії – не вирішимо, чи можна таке показувати українському глядачу», – заявив Віталій Шевченко.

Голова Нацради повідомив, що остаточне рішення щодо демонстрації російського реаліті-шоу в Україні буде прийнято після висновків Міжвідомчої комісії при Міністерстві культури і туризму про його відповідність українському законодавству.

Крім того, Віталій Шевченок нагадав, що телеканал ТЕТ отримав попередження від Нацради за порушення дозволеного часу показу шоу «Вікна» з Дмітрієм Нагієвим, які встановила Міжвідомча комісія при Мінкультуризму.

«Саме через це (шоу «Вікна» – ред.) ми винесли ТЕТу догану і попередження, і немає жодних підстав переглядати це рішення, оскільки з боку каналу є факт недисциплінованості та ігнорування вимог нормативних документів. Щодо цієї прогами («Вікон»- ред.) двох думок немає», – наголосив Голова Нацради ТРМ.

Нагадаємо, телеканал ТЕТ поширив заяву російського телеканалу ТНТ про те, що канал спростовує заяви заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса про нібито заборону показу реаліті-шоу «ДОМ-2» на території Російської Федерації. ІМІ