Журналістам New York Tіmes, причетним до публікації статті про таємну прослушку американськими спецслужбами телефонів американців, можуть бути пред’явлені обвинувачення. Про це, як пише Washіngton Post, у неділю повідомив генеральний прокурор США Альберто Гонсалес (Alberto Gonzales).

За словами Гонсалеса, зараз слідчі вирішують, які міри варто почати за підсумками розслідування. Про рішення правоохоронних органів генпрокурор пообіцяв повідомити окремо.

У грудні минулого року New York Tіmes написала, що після терактів 11 вересня Джордж Буш дозволив Агентству по національній безпеці (АНБ) прослуховувати телефони американців і читати їхню електронну пошту без санкції суду. Пізніше президент підтвердив вірогідність публікації, заявивши при цьому, що прослуховувалися в основному міжнародні розмови.

На думку Гонсалеса, публікація New York Tіmes порушує Закон про розвідку (Espіonage Act) від 1917 року. Цей документ забороняє обнародувати матеріали, що стосуються питань національної оборони. Виключення робиться тільки для осіб, що мають спеціальні повноваження. Лента.ру