Генеральна Прокуратура України доручила заступнику Генерального прокурора України – прокурору міста Києва Присяжнюку розібратися з законністю трансляції шоу “Дом-2” на телеканалі ТЕТ. Ще у вересні Асоціація “Новомедіа” стала бити на сполох з приводу аморальної концепції цього телепродукту російського виробництва. Далі приводимо текст листа від Генпрокуратури (укр. та рос. мовами).

Генеральна Прокуратура України
01011, м. Київ вул. Різницька, 13/15

13.10.05 N 07/1/1-13269-05

Заступнику Генерального прокурора України – прокурору міста Києва державному раднику юстиції 2 класу
Присяжнюку В.С.

Асоціація журналістів, видавців і мовників “Новомедіа”
а/с 424
м. Київ, 03150

Надсилаю для розгляду звернення першого заступника Голови Комітету з питань свободи слова та інформації Правденка С.М. за заявою президента асоціації журналістів, видавців і мовників “Новомедіа” Кухарчук Р.В. щодо трансляції на каналі ТЕТ шоу російського виробництва “Дом-2”, оскільки, на думку авторів, воно має відверто аморальну концепцію.

Про результати перевірки та вжиті, за наявності підстав, заходи реагування прошу повідомити першого заступника Голови Комітету Правденка С.М. та авторів звернення у встановлений законом термін.

Додаток: на 9 арк., першому адресату.
Заступник Генерального
прокурора України
Т. Корнякова

_________________________________________________________

ГЕНЕРАЛЬНАЯ ПРОКУРАТУРА УКРАИНЫ
01011, г. Киев ул. Ризницкая 13/15

13.10.05 07.1.1-13269-05
Заместителю Генерального прокурора
Украины – прокурору города Киева
государственному советнику юстиции
2 класса
Присяжнюку В.С.

Ассоциация журналистов, издателей и вещателей «Новомедиа»
а/я 424
г. Киев, 03150

Высылаю для рассмотрения обращение первого заместителя председателя Комитета по вопросам свободы слова и информации Правденко С.М. по заявлению президента ассоциации журналистов, издателей и вещателей «Новомедиа» Кухарчук Р.В. по поводу трансляции на канале ТЕТ шоу русского производства «Дом-2», поскольку, по мнению авторов, оно имеет откровенно аморальную концепцию.

Про результаты проверки и предпринятые, при наличии оснований, меры реагирования прошу уведомить первого заместителя Главы Комитета Правденко С.М. и авторам обращения в установленный законом срок.

Приложение: на 9 листах, первому адресату.

Заместитель Генерального
прокурора Украины

Т. Корянкова