З жовтня програма «Один день» не виходитиме на К1. Про це сьогодні офіційно повідомила прес-служба групи «Інтер». Колективу на зборах про це оголосив особисто голова правління «Інтера» Сергій Созановський.Причинами закриття новин стали  зміни в інформаційній концепції каналу К1. Однак, які саме, прес-служба не уточнює. Відповіді на це запитання не змогли отримати і журналісти, які працювали над «Одним днем».

«Вони пояснили це тим, що керівництву зараз дуже важко контролювати холдинг, а формат новин не підходить до нового формату каналу», – зазначила ведуча «Одного дня» Ольга Бондарчук.

«Нову концепцію інформаційного мовлення глядачі К1 зможуть побачити ймовірно у новому весняному телесезоні», – йдеться у повідомленні каналу.

За офіційною інформацією, команді, яка працювала над проектом «Один день», буде запропонована робота у новинному продакшні «Національні інформаційні системи» або в інших структурах медіагрупи «Інтер». Тим працівникам, які не зможуть знайти себе в інших програмах групи «Інтер», надаватиметься компенсація відповідно до діючого законодавства.

Тимчасом журналісти К1 сказали ТК, що керівництво запропонувало команді «Один день» два варіанти звільнення: за згодою сторін та скорочення. «В обох варіантах ішлося про те, що ми працюємо ще три місяці, і нам виплачують компенсацію у розмірі 70%», – сказав співрозмовник ТК. За його словами, сьогодні ті, хто працювали над новинами К1, підписали  документ, що їх повідомили про закриття проекту за два місяці.

Також прес-служба переконує, що ліцензійні зобов’язання каналу К1, зокрема щодо інформаційного мовлення, виконуватимуться у повному обсязі.

«Телекритика»