Прес-секретар президента Ірина Геращенко не вбачає зв’язку між трансляцією виступу президента на телеканалі УТ-1 та відмовою цього каналу надати прямий ефір лідеру Партії регіонів Віктору Януковичу.
“28 червня – це День Конституції, тому ми розіслали анонс про заходи за участю президента і лист з проханням про пряму трансляцію виступу президента і концерту, в якому брали участь народні колективи”, – розповіла Геращенко “Українській правді” у четвер.

Вона також повідомила, що також зверталися до УТ-1 з проханням зробити повтор головних тез президента у прайм-тайм. “Ми перед усіма державними святами звертаємось з таким проханням”, – наголосила вона.

Геращенко також зазначила, що секретаріат президента “не розглядає НТКУ як рупор влади”.

“Ми з дуже великою повагою ставимось до свободи слова, щоб дозволити собі такі дзвінки”, – наголосила вона.

“Для президента свобода слова – це аксіома. Є таке поняття як інформаційна політика держави, тут ми намагаємось діяти прозоро і відкрито”, – додала Геращенко.

Прес-секретар президента також підкреслила, що про збалансованість УТ-1 свідчать їхні новини.
Водночас депутат і колишня прес-секретар Януковича Ганна Герман заявляє, що програму за участю лідера партії зняли “за вказівкою секретаріату президента”.

“Коли в 10-ту річницю прийняття Конституції України 5 канал озвучив слова прес-секретаря глави держави про те, що для Банкової невтручання в інформаційну політику ЗМІ – це аксіома, я зрозуміла: у нас закон як був дишлом, так ним і залишився”, – зазначила вона.

“Бо що загрожує посадовій особі за неправдиве інформування суспільства? Суд, адміністративне стягнення, загальний осуд? Та практично нічого, тому що все перелічене вище у цій державі здевальвоване”, – заявила вона.

“Ну, проведуть депутати розслідування і доведуть, що дзвінок з Банкової був, і що прес-секретар президента дезінформувала громадськість. Що далі?” – запитала вона.

Герман також висловила сподівання, що доповідачі Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи Рената Вольвенд та Ханне Северінсен знайдуть час, щоб зустрітися з Віктором Януковичем “і поцікавитися, серед іншого, його думкою стосовно стану свободи преси в Україні”. www.telekritika.kiev.ua