Юлія Солоха, координатор церемонії Novomedia Awards, виступила на Всеукраїнській науково-практичній конференції в Інституті журналістики КНУ ім.Тараса Шевченка. Конференція “Сучасні виклики для соціально значущої медіа діяльності” відбулась 26 – 27 березня та включила презентації біля 50 студентів та молодих вчених, а також круглий стіл з провідними експертами з різних соціальних питань.

Захід мав дослідити медіа діяльність, яка стосується соціальних проблем, та спряння медіа у їх вирішенні. 

Юлія Солоха поділилась своїми враженнями від події: «Мене приємно здивувала атмосфера аудиторії, присутні учасники якої з цікавістю та блиском в очах слухали презентацію, яка стосувалася діяльності Асоціації «Новомедіа» в напрямку трансформації українських ЗМІ та актуальних викликів, які постають в сфері медіа діяльності. Єдине, що відчувалося, що для кожного поняття «морально-етичні цінності» дуже різниться і всі сприймають його по-своєму, а декому важко охарактеризувати це поняття взагалі. Важливо, щоб майбутні журналісти мали дуже чітку систему координат, в основі якої мають бути закладені правильні принципи – ті вічні цінності, які слугуватимуть орієнтиром для них у здійсненні професійної діяльності та сприятимуть покращенню медійної сфери».

КНУ

Костянтин Шендеровський, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент інституту журналістики, прокоментував конференцію:

 «Громадські спікери, експерти з шести організацій та Уповноважений Президента України з прав дитини запропонували молодим науковцям та журналістам розгляд важливих суспільних тенденцій та звернули увагу на потребу  у розвитку соціальної журналістики, соціальної реклами, соціально відповідальної медіа діяльності. Учасники конференції висловили переконання в тому, що саме питання соціального розвитку українського суспільства є платформою становлення унікальних українських медіапрактик».

Віктор Сорока, шеф-редактор програми «Факти» на ICTV також виступив на доповіддю та зазначив, що покликання журналістів не просто давати інформацію, а цією інформацією робити світ краще.

Конференція підтвердила особливу роль соціальних журналістів у розвитку соціально значущої медіа діяльності.

Прес-служба Асоціації “Новомедіа”