Президент Віктор Ющенко найближчим часом звернеться до усіх засобів масової інформації з проханням надати ефірний час або площу для проведення владою роз’яснювальної роботи щодо проведення парламентських виборів.

Про відповідні наміри президента повідомила його прес-секретар Ірина Геращенко в середу на брифінгу.

За її словами, “соціальна реклама роз’яснювального характеру потрібна для того, аби кожен українець зрозумів, як має проходити голосування і для того, щоб люди у день голосування не витрачали зайвий час на дільницях”.

В свою чергу голова ЦВК Ярослав Давидович повідомив про відповідну домовленість з керівництвом УТ-1 на проведення такої програми, під час якої виборцям роз’яснюватимуться технічні процедури процесу.

“Перш за все, треба роз’яснити, як голосувати, де в бюлетені ставити відмітку, як правильно скласти виборчий бюлетень для голосування, щоб він менше місця займав у виборчій скрині, які документи необхідні для того, щоб в день голосування отримати виборчий бюлетень”, – сказав Давидович.

Але найголовнішим, що на думку Давидовича має зробити виборець до 26 березня – знайти себе у виборчому списку.

“Це не обов’язок, а право виборця, але я закликаю ним скористатися”, – сказав він.

Також Давидович повідомив, що майже завершено процес друкування бюлетенів та формування дільничих виборчих комісій у мінімальному складі.

За його словами, ЦВК звернулася до представників різних політичних сил з проханням створити резервну кількість їхніх представників для того, щоб унеможливити зрив вборів на окремих дільницях в день голосування. “Українська правда”