Столиця України посідає третє за популярністю місце в російськомовному секторі Інтернет. Про це свідчать результати дослідження компанії “Яндекс”, повідомляє сайт “Кияни” із посиланям на “Новий регіон”. Київ за кількістю звернень до “Яндексу” з різних міст світу займає третє місце – відразу після Москви і Санкт-Петербургу, випереджаючи всі інші російські мільйонники.

Для закордонного міста з населенням близько 3 мільйонів осіб 300 тисяч щотижневих користувачів “Яндекса” – це дуже багато. Серед усіх українських відвідувачів “Яндекса” кияни складають 40%.

Запити зі словом “Київ” від користувачів усього рунета показують, що Київ насамперед славиться футболістами. Відразу після традиційно популярних запитів про роботу в місті і його карти йде питання про київський футбольний клуб “Динамо”. Чимало питань з усього світу про визначні пам’ятки Києва взагалі і Києво-Печерську Лавру зокрема. Зазвичай, місцевих мешканців така інформація про своє місто цікавить мало.

Згідно з даним “Яндекса”, більшість користувачів Рунета характеризують Київ такими словами як “багатий”, “прекрасний” і “спокійний”. www.kiyany.com.ua