18 важливих тем, доступний стиль викладу, мінімум теоретичної і максимум практичної інформації, заснованої на багаторічному досвіді дев’яти авторів, все це – у свіжій книжці «НОВИЙ ЖУРНАЛІСТ. Як оволодіти медіапрофесією». Цей навчальний посібник є видавничим проектом Асоціації «Новомедіа».

Вже з’явилися відгуки експертів, які стали першими читачами цієї книги.

golovin

 

Владислав Головін, редактор відділу «Підприємці» журналу Forbes Україна, пише: «Асоціації «Новомедіа» вдалося створити саме те, чого не вистачало останнім часом – введення в основи журналістики. Більшість тлумачних підручників за цією темою написано або англійською мовою, або ще за часів СРСР. А тут автори зібрали в одному місці те, що раніше доводилося шукати в різних джерелах».

У книзі «Новий журналіст» у цікавій і доступній формі розказано про жанри і стандарти професії, секрети написання гарного тексту, про журналістські розслідування і перевтілення, особливості роботи на телебаченні та в Інтернеті, редакційну “кухню”, юридичні аспекти роботи і про багато іншого.

 

skachko

 

 

Олена Скачко, головний редактор журналу для жінок «Единственная», так відгукнулася про посібник: «Цю книгу я би давала читати кожному студенту факультету журналістики і всім, хто претендує на роботу в ЗМІ. У цікавому стилі подані необхідні знання та практичні вміння. Обов’язково придбаю її для всіх своїх співробітників».

 

 

Daugule

 

 

Анастасія Даугулє, ведуча програми «Подробиці » на телеканалі «Інтер», також поділилася своїм враженням: «Цей навчальний посібник, потрапивши до рук вдумливої і відповідальної людини, допоможе не збитися з професійного шляху, покаже необхідні маяки. І, отримавши Пулітцерівську премію, ви вже самі напишете  нову журналістську главу».


 

kirichenko

 

Випуском книги займалося видавництво «Брайт Стар Паблішинг». Його директор Дмитро Кириченко так прокоментував свій вибір: «Ця книга без перебільшення є «must read» для будь-якого початківця журналіста, репортера, спеціаліста зі зв’язків з громадськістю, а також блогера і завсідника соціальних мереж. Вона збагатить професійно: досвідченим – нагадає, а початківцям – відкриє фундаментальні закони професії, дасть багато поживи для роздумів та ідей для реалізації. Я вважаю книгу цінною і вартою уваги, якщо, читаючи її, вибухаєш новими ідеями і починаєш бачити світ по-іншому. Так от, у “Нового журналіста” це є в повній мірі».

 

Автори книги – співробітники журналу «Кореспондент», газети «Комерсант Україна», телеканалу 1+1. А також – медіаменеджери, фахівці з корпоративної та спеціалізованій преси, профільні юристи та керівники піар-департаментів. Науковим рецензентом виступив Юрій Єлісовенко, доцент кафедри телебачення і радіомовлення Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка. Редактор-упорядник – декан навчальних програм Асоціації «Новомедіа» Зоя Нікітюк. Книга видана за загальною редакцією голови “Новомедіа” Руслана Кухарчука.

742730ed0195bddae2c529dd152583fa_500_0_0

Довідка: Асоціація «Новомедіа» проводить навчальні заходи різного формату в Україні та інших країнах з моменту свого заснування у 2004 – му році. Їх відвідала не одна тисяча слухачів. А з 2011 – го року організація реалізує проект двомісячної школи «Новий журналіст».

Замовити книгу можна в офісі Асоціації «Новомедіа» або у видавництві «Брайт Стар Паблішинг».