З 15 січня 2007 року розпочав свою роботу офіс Асоціації «Новомедіа», що значно оптимізувало і систематизувало діяльність організації. Адміністратором призначена Тетяна Пінчук. З 27 по 30 березня Асоціація провела «Школу виробництва телевізійних новин». Це інтенсивний навчальний курс. Два дні тривали лекції, а наступні два дні – робота в умовах реального виробництва теленовин: виїзні зйомки, написання сюжетів, монтаж, зведення інформаційного випуску. Навчання проводили Руслан Кухарчук, президент «Новомедіа» (на той момент журналіст телеканалу НТН) і Андрій Макаренко, член правління «Новомедіа» (ведучий Нового каналу).

Навесні Інтернет-департамент Асоціації провів другий щорічний Конкурс християнських російськомовних і україномовних веб-ресурсів. Компетентне журі розглянуло 156 сайтів з метою визначити кращі. Були названі переможці в десяти різних номінаціях – «Краще співтовариство», «Інформаційний сайт», «Розважальний сайт», «Дитячий сайт», «Каталог ресурсів», «Місія і служіння», «Сайт церкви», «Сайт, присвячений творчості», «Апологетичний сайт», «Християнські бізнес-проекти».

8-10 червня Інтернет-департамент Асоціації провів конференцію «Християнство оnline-07» в Кийлові під Києвом, де оголосили переможців і призерів конкурсу.

Інтернет-департамент Асоціації заснував клуб вебмастерів-християн. Ініціативна зустріч по його створенню пройшла 20 жовтня у Києві. У СНД це перша спроба організації постійних зустрічей віруючих сайтобудівельників. У 2007 році провели три таких зустрічі – раз на місяць.

У червні президент Асоціації Руслан Кухарчук побував в Сибіру і провів навчальний курс з телевізійного виробництва для віруючих Красноярська і найближчих міст. Запрошуючою стороною виступила помісна церква «Нове покоління».

Також Кухарчук взяв участь у зустрічі в рамках візиту делегації фонду «Духовна дипломатія» в Києві. Його керівники Майкл Моргуліс і Марк Базальов зустрілися з лідерами українських церков і медійного співтовариства. Серед останніх був, зокрема, Вячеслав Макаров, президент Телеканалу Консервативних Цінностей.

А в серпні лідер «Новомедіа» у Вінниці зустрівся з Максимом Максимовим і командою телеканалу CNL.

Члени Правління Сергій Вельбовець і Тетяна Куликівська представляли Асоціацію під час «круглого» столу 9 липня в Києві на тему «ЗМІ і християнство в Україні сьогодні». Участь в обговоренні брали представники різних християнських мас-медіа і пастори церков. Вони проаналізували діяльність і перспективи християнських ЗМІ в Україні, а також можливість представлення християнства в світських ЗМІ.

Сергій Вельбовець також здійснив ряд міжнародних поїздок з метою налагодження зв’язків між «Новомедіа» й іншими організаціями і служіннями. Зокрема, Сергій відвідав одну з найбільших християнських телекомпаній CBN (США), де провів зустрічі з продюсерами християнських програм. У ході візиту він також обговорив ситуацію зі свободою віросповідання в Україні з працівниками урядових установ в столиці США Вашингтоні.

У вересні в поміч медійникам випущено два диски з повчальними семінарами, які розповсюджуються в церквах і серед християнських журналістів. На CD – аудіозаписи у форматі mp3 зі всеукраїнських конференцій 2005 і 2006 років.

5-7 жовтня в Алушті (АР Крим) відбулася IV всеукраїнська конференція Асоціації «Новомедіа». Вона вперше проходила за межами столиці. В ній брало участь близько ста чоловік.

З лютого Тетяна Куликівська увійшла до складу правління Асоціації як виконуюча обов’язки члена правління. А на конференції в Алушті її кандидатуру було затверджено загальним голосуванням членів Асоціації.

Денис Семенюк, член правління Ассоціації «Новомедіа» і глава Інтернет-департаменту, взяв участь у радіо-конференції в Жовтих Водах (Дніпропетровська обл.). Вона проходила з 11 по 13 жовтня і зібрала більше п’ятдесяти чоловік. В своєму семінарі «Використання Інтернету для розвитку християнського служіння» Семенюк розповів про можливості створення Інтернет-радіо. Він констатував, що активніше використання радіо в Мережі дозволить досягти більшої кількості слухачів.

Руслан Кухарчук, президент Асоціації «Новомедіа», провів веб-конференцію, яку організовувала Релігійно-інформаційна служба України (РІСУ). Відповів на декілька десятків питань учасників.

У вересні Андрій Макаренко і Руслан Кухарчук взяли участь в молодіжній навчальній конференції «PROдвижение» в Харкові. Вони навчали правилам міжособової і масової комунікації, роботі зі світськими ЗМІ і журналістами, пояснювали, як правильно висвітлювати роботу церкви і соціальних структур. Окремо виклали тему «PR для церкви».

3-4 листопада Руслан Кухарчук консультував засновників християнського телеканалу і проповідував у двох церквах Рівного. Він зустрівся з керівниками нового християнського кабельного телеканалу. Учасники зустрічі обговорили його формат, концепцію і наповнення.

2 грудня за ініціативою Асоціації «Новомедіа» відбулася Національна молитва за ЗМІ в Україні.

В кінці року Асоціація виступила з гучною критичною заявою щодо «антисектанської» істерії в ЗМІ». Під заявою Асоціації «Новомедіа» підписалися декілька десятків медійників. Серед них працівники світських і релігійних, столичних і регіональних, а також іноземних ЗМІ. Заява була розіслана всім світським медіа і в органи державного управління: Державний комітет телебачення і радіомовлення, комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, Національній Раді України з питань телебачення і радіомовлення, в Державний комітет України у справах національностей і релігій, Генеральну прокуратуру України. У заяві викладена вимога прийняти необхідні рішучі заходи з метою захисту суспільства від необ’єктивної і замовленої інформації про християнські євангельські протестантські церкви, яка провокує релігійну ворожнечу в суспільстві. Відзначимо, що заяву Асоціації і коментар на підтримку звернення опублікувала відома газета «День».

У 2007 році Асоціація розповсюдила по церквам України близько тисячі інформаційних бюлетенів, більше двох тисяч календариків і більше тисячі наклейок.

До Асоціації «Новомедіа» за 2007 рік приєдналися 24 нових члена. У Житомирській області сформувався місцевий осередок Асоціації «Новомедіа», який очолив Андрій Комаров. Активну роботу продовжують сумський і інші місцеві осередки організації.

Ви можете завантажити випуски інформаційних бюлетенів «Новомедіа»:

http://novomedia.org/uploads/NM_buluten_05_2007_web.pdf
http://novomedia.org/uploads/nm_4_2006_print.pdf
http://novomedia.org/uploads/NM_bulletin3.pdf
http://novomedia.org/uploads/NM_bulletin2.pdf
http://novomedia.org/uploads/NM_bulletin_01_2005.pdf

Також можете написати нам, і ми надішлемо вам віддруковані бюлетені «Новомедіа» для ознайомлення і розповсюдження.   

Дякуємо за Вашу увагу до діяльності Асоціації «Новомедіа» і допомогу нам!  

01.02.2008.