Два навчальних заклади в Луганську 19 лютого відвідав голова «Новомедіа» Руслан Кухарчук. Для «профільних» студентів Луганської державної академії культури і мистецтв, а також Луганського національного університету ім. Шевченка Руслан провів майстер – клас про Інтернет – журналістику та презентував навчальний посібник «Новий журналіст».

LGAKI_1

За словами прес–секретаря Академії культури і мистецтв Ольги Гурської, студентам сподобалася вільна форма спілкування зі спікером зустрічі, і можна було ставити багато питань. Правда, ще «не вистачало» візуальної картинки.

LGAKI_2

Також у рамках лекції аудиторія вшанувала хвилиною мовчання усіх загиблих людей в центрі Києва.

LNU_4

На думку Олени Василівни Дроздової, старшого викладача кафедри журналістики ЛНУ, такі зустрічі дуже важливі для студентів, так як викладачі можуть навчити теоретичним основам професії, практики ж передають свій власний досвід. Також вона розповіла, що незабаром при університеті буде відкрита медіашкола, куди планують запросити спікером також і Руслана Кухарчука.

LNU_2

Дякувала за внесок у книжковий фонд замдиректора бібліотеки Луганського національного Тетяна Анатоліївна Плиндіна. Вона сказала, що, незважаючи на можливості Інтернет, підручники в друкованому вигляді все ще користуються популярністю у студентів, залишаючись достовірним матеріалом.

«На зустрічі з Русланом Кухарчуком мені в руки потрапила цікава книга – «Новий журналіст», яку навіть можна назвати підручником з журналістики. Але це, напевно, єдиний підручник, який можна читати як художню книгу, наприклад, цікаво і захоплююче, отримуючи при цьому багато нових і корисних порад. Хочу сказати велике спасибі авторам за такий цікавий підхід у викладі матеріалу книги», – прокоментувала Марія Левіщева, студентка ЛНУ ім. Шевченка.

LNU_3

«Вже не вперше мені довелося побувати в цих двох Луганських навчальних закладах. Це ще раз свідчить про те, що Асоціація «Новомедіа» орієнтована на довгострокове партнерство, всіляко сприяючи академічному навчальному процесу», – підсумував Руслан Кухарчук.

Крім цього, ввечері 19 лютого у Луганську відбулася зустріч з місцевим осередком «Новомедіа».

Нагадаємо, медіатур Асоціація почала 6 лютого. За цей час представники “Новомедіа” відвідали університети у Черкасах, Житомирі. Тернополі, Кіровограді тощо. Закінчується лютневий медіатур майстер-класом у Київському міжнародному університеті 28 числа.   

Прес центр «Новомедіа».