Фонд розвитку ЗМІ посольства США в Україні оголошує конкурс проектів для ЗМІ Луганської й Донецької області. Про це на засіданні Луганського прес-клубу заявив помічник прес-аташе посольства Олег Пастухов. За його словами, ЗМІ й журналісти можуть подавати проекти, що стосуються розширення мережі Інтернет як джерела інформації, поліпшення професійних стандартів серед журналістів, збільшення можливості українських ЗМІ функціонувати незалежно.

Луганські ЗМІ можуть також пропонувати свої шляхи вирішення проблем поліпшення законодавчих й адміністративних умов роботи українських мас-медіа.

Олег Пастухов підкреслив, що в конкурсі можуть брати участь лише «незалежні ЗМІ» – державні, комунальному й партійні ЗМІ в конкурсі не беруть участь. Але можуть брати участь їхні журналісти.

Помічник аташе з питань культури посольства США в Україні Ольга Жиряченкова відзначила, що заявки на конкурс приймаються до 12-го вересня поточного року.

Максимальний розмір гранта – $ 24 тис., середній – від $ 5 тис. до $ 15 тис. При цьому оплачуватися будуть тільки витрати, «безпосередньо дотичні реалізації проектів».

Серед найбільш успішних проектів представники посольства США назвали конкурс аналітичних репортажів, стажування студентів у ЗМІ з перспективою їхнього працевлаштування в них, відкриття Інтенет-версій газет.

За твердженням Олега Пастухова, найменша кількість проектів надходила саме зі Сходу України. «Певним чином я пов’язую це з тим, що ще років 5-7 назад настільки сильно адмінресурс впливав на пресу, що багато хто й не думав цим займатися», – вважає він. Параллель-медиа