17 квітня голова Асоціації Руслан Кухарчук відвідав два Миколаївські виші. Це  Міжрегіональний інститут розвитку людини  університету «Україна» та Коледж преси та телебачення. Там Руслан встиг дати майстер-клас з Інтернет-журналістики, презентувати посібник «Новий журналіст» і провести конференцію зі студентами та відповісти на їхні запитання з телевізійної тематики

Nikolaev_un_Ukraina_1

Традиційна тема медіатуру «Новомедіа» про особливості роботи в Інтернет-виданнях не оминула і студентів Миколаївського університету «Україна». Вони дізналися про переваги і недоліки роботи у Всесвітній мережі та отримали поради щодо відкриття власних Інтернет-ресурсів, роботи з аудиторією, а також особливостей «електронного» тексту. 

Викладач кафедри журналістики університету «Україна» Раїса Бужикова дякувала за можливість зустрітися з Асоціацією «Новомедіа» та поділилася враженнями від посібника «Новий журналіст»: «Цікаво, грунтовно, доступно побудована і презентація, і сам навчальний посібник. Просто про складне, з яскравими прикладами із творчого життя, рекомендаціями для  початківців, спогадами професіоналів посібник сприяє становленню майбутнього фахівця».

Nikolaev_un Ukraina

У Коледжі преси та телебачення спілкування зі студентами відбулось у режимі питання-відповідь на телевізійну тематику. Про цю зустріч говорять самі студенти:

Василь Філімон, студент 1 курсу коледжу преси та телебачення: «Мої враження від зустрічі дуже великі. Особливо тим, що Руслан Кухарчук відкрив для мене та моїх одногрупників новий стиль журналістики. Це новий досвід для мене в пізнанні майбутньої сфери діяльності. В майбутньому я планую прочитати дану книгу «Новий журналіст», щоб зрозуміти та оволодіти новими знаннями. Було дуже приємно поспілкуватися з таким досвідченим майстром своєї справи, Русланом Кухарчуком. Надалі буду намагатися бути схожим в своїй роботі на таких журналістів, як Кухарчук».

Koledj_pres_Nik_1

Юрій Коваленко, студент 1 курсу коледжу преси та телебачення: «Для мене дана зустріч справила велике враження, адже не кожного дня я маю змогу особисто поспілкуватися з майстром своєї справи як Руслан Кухарчук. Журналіст поділився своїм досвідом старту в професії журналіста. Було приємно почути від нього слова настанови для нас, студентів, як для початківців у сфері журналістики. Під час зустрічі Руслан Кухарчук презентував книгу нового видання «Новий Журналіст», і я має велике бажання прочитати її, та взяти для себе якомога більше».

Евгенія Кугель, студентка 2 курсу коледжу преси та телебачення: «Для мене, як для починаючого журналіста, така зустріч виявилася дуже важливою. Я мала змогу почути від профі своєї справи багато цікавого безпосередньо в роботі репортера на місці події, адже Руслан Кухарчук поділився з нами своїм досвідом в роботі, від самого свого початку в журналістиці. Дуже вразила його відкритість до нас. Взагалі, під час зустрічі панувала тепла та приємна атмосфера, так би мовити атмосфера журналістської родини. Я вдячна організаторам такої зустрічі!»

«Коледж преси та телебачення вразив мене високим рівнем залучення студентів до постійного виробничого процесу, що стало можливим через телеканал TAK TV, який функціонує разом з учбовим закладом», – говорить президент Асоціації «Новомедіа».

Koledj_pres_Nik

Нагадаємо, медіатур Асоціації «Новомедіа» розпочався у лютому зі Сходу України. Далі представники Асоціації побували і на Західній Україні, а завершили поїздки на Півдні. За цей час відвідали більше 20 вишів та близько 1300 студентів. У всіх наукових бібліотеках ВНЗ залишилось по декілька примірників посібника «Новий журналіст». 

Прес-центр «Новомедіа»