«Новомедіа» вітає Максима Балаклицького з успішним захистом докторської дисертації з соціальних комунікацій (спеціальність – історія та теорія журналістики).

Нагадаємо, що Максим є членом «Новомедіа» і активним учасником заходів організації з 2005 року, а також він – доцент кафедри журналістики Харківського національного університету ім. В. Каразіна – третього в рейтингу українських вузів.

«Дякую Асоціацію за сприяння у підготовці докторської дисертації. Восени 2014 я захистив у Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка дисертацію на тему «Розвиток протестантської журналістики в Україні: походження та сучасний стан», спеціальність «теорія та історія журналістики».

Ключова перевага членства в Асоціації полягає в доступі до мережі контактів. В першу чергу, з християнськими, в другу, зі світськими журналістами.

Завдяки заходам «Новомедіа» я отримав левову частку відповідей на анкети журналістів і редакторів протестантських медіа України для дослідження ефективності релігійних ЗМІ (результати опитування на українському: короткий варіант, с. 70-73; повний, с. 229-262; англійською).

Міжнародний форум «Новомедіа» та інші заходи Асоціації дали можливість презентувати свої студії, отримувати відгуки і заводити потрібні знайомства. У 2010 році я виступив з доповіддю на конференції «Християнство онлайн», на Форумі 2012 представив підсумки згаданого опитування, на Форумі-2013 брав участь у «круглому столі» «Нові медіа та вічні цінності». На Форумі-2011 ми з колегами зустрілися з ведучими програми «Критична точка» телеканалу «Україна» з приводу одного спірного сюжету (історія цього конфлікту на «Телекритиці»).

Європейська журналістська конференція 2012 дала можливість поспілкуватися з християнськими медійниками з різних регіонів світу. Ще один плід співпраці Асоціації з організацією The Media Project – виступ в 2014 році на науково-практичній конференції «Революція, війна і церква в медіапросторі» (текст доповіді: англійською).

Ще раз дякую.

З повагою, Максим Балаклицький».

1476001_617460048317966_2109894758_n