Всеукраїнська професійна спілка «Незалежна медіа-профспілка України» оголосила про початок кампанії, спрямованої на легалізацію заробітної платні та забезпечення відповідних умов праці для журналістів та інших працівників засобів масової інформації. Про це йдеться у заяві, розповсюдженій Медіа-профспілкою 22 листопада.

«У День Свободи, ми констатуємо, що політики не мають права тішитися ілюзією свободи слова, допоки галузь залишається корумпованою. Саме так оцінюють неофіційні зарплати, гроші «у конвертах», замовні матеріали та «джинсу» (приховану рекламу) – журналістські організації у всьому світі. За два роки після Помаранчевої революції, влада нічого не зробила для викорінення корупції та хабарництва в ЗМІ. Сьогодні журналісти працюють як кріпаки – без гарантованих зарплат та трудових угод, нелегали у власній країні, і не можуть професійно виконувати свій обов’язок. Корупція нівелює будь-які спроби захистити етичні стандарти в журналістиці. Більшість ЗМІ все ще залишаються інструментом політичних маніпуляцій, а не засобом об’єктивного інформування громадськості», – зазначено у заяві Медіа-профспілки.

Медіа-профспілка закликає політиків негайно пояснити суспільству, що вони робитимуть для подолання корупції у сфері медіа. Профспілка планує використовувати всі законні методи для подолання цього явища, зокрема судові позови до власників та страйки, але сподівається на діалог із власниками медіа та консолідацію позиції щодо реформування галузі. Прес-служба Медіа-профспілки, Телекритика