Популярний теле- і радіоведучий Микита Добринін відвідав «Новомедіа» і розповів, як стати ведучим. Також він поділився історією про те, як отримав роботу на національних телеканалах. Профі-клуб відбувся в понеділок, 15 червня.

IMG_2220

Місцем зустрічі на цей раз було затишний креативний простір на Володимирській. Там розливають безлімітно лимонад та гарячі напої, пригощають вкуснощами, а гостям профі-клубу пропонують розташуватися в світлому куточку з кріслами, подушками і овальними дерев’яними столиками. Таке поєднання створює домашню атмосферу свободи і безпосередності. Тому наша зустріч виявилася веселою та змістовною.

IMG_2262

Повний енергії і запалу Микита, який приїхав до нас після насиченого робочого дня, розпочав виступ з невеликого оповідання про те, як він починав кар’єру журналіста. Говорив про вступ до університету, про те, як вперше отримав роботу на радіо в рідних Чернівцях, а пізніше перебрався до Києва.

IMG_2254

У 16 років він вже був ведучим на радіо в рідних Чернівцях. Після закінчення журфаку в Черновецькому Національному університеті ім. Б. Хмельницького періодично їздив до Києва і залишав своє портфоліо в редакціях. Першим його робочим місцем у столиці був «Перший Національний Телеканал», потім «MTV – Україна», «Інтер», «1+1». В даний момент Добринін ведучий на музичному каналі «М1» і «Русском Радио – Україна». Останнє, як розповідає Микита, було роботою його мрії.

IMG_2241

Після невеликого вступу учасники профі-клубу задавали гостю всілякі питання. Звичайно ж, всіх цікавило, як стати відомим ведучим. Микита на це відповів, що варто працювати над собою і постійно пробувати отримати ту посаду, яку хочеш. Щоб стати ведучим Микита постійно працював над своїми професійними і особистісними якостями. Він додав, що в час покоління інтернету варто скористатися можливостями, які відкриваються перед нами. Наприклад, зараз багатьом редакторам можна написати у фейсбуці. Ще п’ять років тому це не було так доступно.

IMG_2289

IMG_2250

Ведучий розповів, що в умовах кризи в країні потрібно спілкуватися з людьми і намагатися дати їм відпочити від проблем. «Наше завдання – це розмовляти з людьми», – розповідає Микита про свою роботу. Він вважає, що саме в цьому зараз потребує глядач та слухач.

IMG_2260

Крім цього, ми поговорили про те, що потрібно новим музичним гуртам, щоб потрапити в ефір радіо чи музичного телеканалу. А також чого не вистачає сучасним медіа і на кого із закордонних професіоналів коштує рівнятися.

IMG_2307

Наприкінці заходу Микита зізнався, що йому подобаються неформальні зустрічі такого формату. Де він може когось надихнути і отримати відповідну реакцію. Крім цього він побажав, ніколи не здаватися. «Доведи всім, що ти можеш! Немає нічого ефективніше наполегливої праці! Тільки так буде результат. Люди, які тільки критикують і нічого не роблять, так і пролежать на своєму дивані – не ставши успішним», – наостанок побажав Микита гостям зустрічі та читачам. Організатори зі свого боку подарували корпоративну чашку спікеру та запросили його до участі у Міжнародному Форумі «Новомедіа», що відбудеться восени. 

IMG_2326

IMG_2339

IMG_2331

текст: Ілона Мачарашвілі, фото: Павло Гладков, прес-центр “Новомедіа”.