Міжнародна Федерація журналістів закликає військових лідерів Таїланду поважати незалежність та права журналістів після державного перевороту, що стався напередодні вночі, коли до Бангкоку було введено танки та оголошений військовий стан. Всі Таїландські телеканали передали повідомлення, в якому військові лідери заявили, що війська країни контролюють Банкок. BBC, CNN та інші міжнародні новинні телеканали, були відключені від ефіру, а Таїландські телеканали транслювали зображення королівської сім`ї та патріотичні пісні.

«Все це є могилою для свободи слова та демократії в Таїланді», – заявив президент міжнародної федерації журналістів Крістофер Варен.

«В світлі останніх подій Міжнародна Федерація журналістів наголошує на утисках свободи слова в Таїланді та закликає лідерів перевороту негайно вжити заходів, щоб забезпечити незалежність ЗМІ», – говорить К. Варен.

В новинах повідомляється, що лідери перевороту усунули від влади Кабінет Міністрів та Парламент, і наголосили на тому, що влада повинна бути повернута людям.

Тайський Прем`єр-міністр Таксин Шинаватра зараз знаходиться в Нью Йорку та не говорить про те, коли він збирається повернутись до Таїланду.

Також повідомляється про те, що війська були розміщенні біля приміщень редакцій ЗМІ.

«Лідери військового перевороту повинні зрозуміти, що зараз, як ніколи, жителям Таїланду потрібні ЗМІ, щоб отримувати Інформацію» заявив президент міжнародної федерації журналістів Крістофер Варен.

«Лідери військового перевороту повинні продемонструвати прихильність до свободи ЗМІ та негайно дозволити журналістам та громадськості повний доступ до подій шляхом відновлення місцевого доступу до міжнародних телеканалів новин», – заявив пан Варен.

«Свобода та незалежність медіа є ключовими моментами для мирного розв’язання ситуації, що склалась», – додає президент міжнародної федерації журналістів Крістофер Варен.

ІМІ за інф.Прес-служби Медіа-профспілки