У неділю під час урочистої церемонії Novomedia Awards представники ЗМІ отримали премію за висвітлення вічних християнських цінностей у своїх матеріалах. Цього року нагороду здобули 7 редакцій та журналістів, серед яких журнали “Единственная” та “Фокус”, телеканал Інтер, журналісти Громадського ТБ, Нового каналу та СТБ .

У неділю під час урочистої церемонії Novomedia Awards представники ЗМІ отримали премію за висвітлення вічних християнських цінностей у своїх матеріалах. Цього року нагороду здобули 7 редакцій та журналістів, серед яких журнали “Единственная” та “Фокус”, телеканал Інтер, журналісти Громадського ТБ, Нового каналу та СТБ .  

До прикладу – знімальна група програми “Абзац” на Новому каналі зустрілась із двома священиками, які прямували у зону АТО для служіння капеланами в армії. З’ясувалось, що в Україні досі не існує законодавчої бази та не передбачено процедур для безпечного перебування священнослужителів у зоні бойових дій. У своєму сюжеті журналісти розповіли, що священики їдуть на війну без належної амуніції, а повертаються взагалі майже голі-босі, бо віддають бійцям свої речі – берці, одяг та інше спорядження. Для воїнів вони і психологи, і отці, і друзі. Цей матеріал і отримав нагороду Novomedia Awards, у номінації “Відповідальна журналістика” – бо сповіщає про те, як представники церкви саможертовно служать тим, хто на передовій. 

awards14_6

Цьогорічна церемонія нагородження, на відміну від попередніх, вирізнялася великою кількістю матеріалів, присвячених героїзму християн у зоні АТО. Вони, попри усі можливі перешкоди, допомагають людям, а деякі з них загинули за свою віру. Про це написав свою статтю Дмитро Фіоник, редактор відділу «Велика тема», тижневика «Фокус», який також отримав нагороду. 

awards14_1

“Дуже важливо показати тих людей (у зоні АТО), в яких умовах вони живуть. Ми говоримо про священика, який допомагав витягати з полону людей. Мені важливо, щоб цих героїв бачили”, – розповіла журналістка Громадського ТБ Наталія Гуменюк. Вона отримала нагороду у номінації “Відповідальна журналістика”, зробивши відео-інтерв’ю “Монолог з Донбасу” з пастором Сергієм Косяком, який допомагає евакуювати людей з захоплених міст, розвозить гуманітарну допомогу мирним мешканцями і організовує щоденний молитовний марафон в центрі Донецька.

awards14

Асоціація «Новомедіа» також відзначила редакцію програми «Стосується кожного» на телеканалі «Інтер», зокрема за телепрограму, яка вийшла в ефір під назвою “Чудеса зцілення”. Саме у цій програмі зібрано найяскравіші свідчення людей, в житті яких відбулося справжнє чудо. Усі вони без сумнівів, цілком відверто в ефірі програми завдячують Богові. Усі історії вчать глядачів вірити, не здаватися, боротися, навіть, коли здається, що вдіяти нічого не можливо і тоді Бог неодмінно допоможе .   

awards14_5

Нагородження церемонії Novomedia Awards проходило у двох категоріях “Систематичне висвітлення вічних цінностей” та “Відповідальна журналістика”. Моніторингова комісія протягом року відстежувала публікації у друкованих медіа, Інтернеті, а також сюжети й програми на радіо і телебаченні та відібрала найяскравіші з них. Статуетки, дипломи і подарунки отримали автори, які компетентно висвітлюють питання віри, релігійного життя, а також християнських, моральних і сімейних цінностей. 

Організатори церемонії також відзначили нагородою журналіста за сюжет «Слово пастора» у програмі «Вікна-Новини» на телеканалі СТБ. Сюжет про сміливого пастора церкви зі Слов’янська, який рятував людей в часи бомбардувань міста і продовжує допомагати їм опісля. 

awards14_7

“Ми можемо констатувати, що впродовж останнього року з’явилося дуже багато сильних матеріалів на телебаченні, в мережі Інтернет і друкованих засобах масової інформації, які підпадають під критерії нашого моніторингу. Приємно, що з’являється все більше медіа-матеріалів, які сприяють популяризації вічних цінностей та збудуванню суспільства, показують правду та несуть позитив в інформаційний простір”, – зазначає Юлія Солоха, керівник проекту Novomedia Awards.

Телеканал «Інтер» та журнал «Единственная» отримали нагороди у номінації «Систематичне висвітлення вічних цінностей» за серію відеоматеріалів та публікацій.

awards14_2

Своєю чергою президент Асоціації “Новомедіа” Руслан Кухарчук зазначив: “Приємно, що українська медіа-сфера стає безпечнішою, а журналістська діяльність – значно відповідальнішою. Очікуємо, що наступного року нам буде ще складніше обрати кращих – через велику кількість претендентів, які якісно висвітлюють вічні християнські цінності”. 

awards14_3

Церемонія Novomedia Awards відбувається щороку. Моніторинг ЗМІ та збір матеріалів для відбору на наступний рік вже розпочався. Тож, оргкомітет запрошує журналістів і редакції надсилати свої матеріали для моніторингу на адресу – awards (at) novomedia.org

 

awards14_4

На церемонії Novomedia Awards 2014 виступили співаки В’ячеслав Рибіков, Шаніс, Роман Ващук, а також хореографічний колектив Narnia.

awards14_8

 Дивіться детальний перелік лауреатів церемонії Novomedia Awards 2014.