Як донести слова Христа на FM-хвилях? Що потрібно зробити, щоб євангельські принципи життя аудиторія прийняла через радіоприймач та слідувала ними? Як зробити дійсно якісний та цікавий продукт для всіх радіослухачів? На ці питання з 16 по 17 квітня в Києві шукали відповідь більше двадцяти учасників навчального курсу «Створення радіопрограми від А до Я». Серед них – мешканці різних регіонів України і гості з Естонії. 

Цей курс є першим спільним проектом Асоціації журналістів «Новомедіа» та «Радіо Марія» в Україні.  

Умовно весь семінар можна було поділити на дві частини – теоретичну та практичну. У перший день своїм професійним досвідом та навиками поділилися відомі журналісти та радіоведучі Наталя Полякова, Руслан Кухарчук, Павло Калашников, Андрій Макаренко, Дмитро Хоркін та Анна Бабенко. Запрошені гості розповіли слухачам яку структуру має радіостанція, як створюються програми, ток-шоу,  репортажі та яким має бути радіоведучий, щоб його слова дійсно торкалися серця і розуму слухачів.

Натомість другий день відзначився практичною частиною. Після розповіді Олександра Сикирявого про технічні аспекти створення програми усіх журналістів та волонтерів розділили на 4 групи. Кожна з них отримала власне завдання: створення дитячої радіопередачі, репортажу з місця події, випуску новин та інтерв’ю. Увесь час у студіях редакції панувала тепла та невимушена робоча атмосфера. Учасники охоче ділились своїми креативними ідеями, знаходили цікаві рішення та намагалися разом створити програму, яка б відповідала поставленій тематиці та була б цікава слухачам. Записи програм здійснювалися з допомогою Марії Пономаренко та Ігоря Горенка, звукорежисерів «Радіо Марія».  

Наприкінці заходу усі журналісти та волонтери отримали сертифікат про успішне проходження курсу «Створення радіопрограми від А до Я» від Асоціації «Новомедіа» та «Радіо Марія» в Україні. 

Інформація про спікерів:

Андрій Макаренко, член правління «Новомедіа», один з творців «Наше радіо». Зараз – ведучий новин на 5 каналі

Наталія Полякова, ведуча радіо «Алла», редактор новин на 5 каналі

Павло Калашников, має десятирічний досвід роботи ведучого і продюсера на радіо «Ера ФМ»

Олександр Сикирявий, звукорежисер радіо «Еммануїл»

Ганна Бабенко, програмний директор радіо «Марія»

Дмитро Хоркін, ведучий на радіо (“Еммануїл”, Національне радіо), ведучий публічних заходів на найбільших майданчиках – палац “Україна”, Палац спорту, Майдан незалежності

Руслан Кухарчук, президент Асоціації «Новомедіа», журналіст, редактор

Логвіненко Марія, Григорук Ірина для “Новомедіа”


Дитяча програма

 

Репортаж 

 

Жартівливі новини

Інтерв’ю 

P1010249

Horkon_people

Sikiravui

Babenko

radio3

1

5

2

4

8

9