Національна рада з питань телебачення та радіомовлення розповсюдила заяву “З приводу спекуляцій довкола свободи слова”. В ній говориться, що заяви телекомпанії НТН про перепони в її роботі, а також організовані нею театралізовані акції ніщо інше, як “спекуляція на поняттях свободи слова і чиняться з метою відвернення уваги громадськості від головного факту – отримання телекомпанією НТН минулого року частот для телевізійного мовлення в 76 містах України у непередбачений законом спосіб, без конкурсу”. Це, на думку членів Нацради, “перешкодило іншим претендентам на мовлення реалізувати конституційне право на отримання відповідного дозвільного документа”.

В документі також зазначається, що Нацрада “не виявила і не зафіксувала жодного факту тиску нинішніх органів влади на телекомпанію НТН – ні в її документах чи скаргах, ні в повідомленнях засобів масової інформації”.

Члени Нацради також притримуються думки, що “судовий розгляд справи про правомірність отримання ліцензії без конкурсу і без ухвалення відповідних рішень спеціального регуляторного органу є процедурою цивілізованого й демократичного владоустрою”.

Національна рада заявляє також, що створена нею робоча група, виявила додаткові факти правопорушень і службових зловживань, а саме: “невідомі для членів Національної ради попереднього складу “сумнівні висновки службовців”, якими скористався колишній голова Національної ради для прийняття “одноосібних рішень на користь НТН”. До того ж члени Нацради знайшли, за їх словами, досі невідомі документи, копії яких відсутні в матеріалах офіційного діловодства їхньої організації.

Також Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звернулась до керівників медіа-компаній з “рекомендацією безумовного виконання законодавства і утримання від безпідставних заяв. www.telekritika.kiev.ua