Уже втретє школа «Новий журналіст» випустила студентів. Фінішувало ​​двомісячне навчання «школярів» 30 березня. У цей день випускники отримали сертифікати про закінчення школи, настанови від викладачів та разом з’їли святковий торт.

«Для будь-якої творчої особистості (журналіста, музиканта, художника) найголовніше – не чекати натхнення. Журналіст повинен привчитися “конвейєрно” виготовляти контент. Потрібно писати, це питання самодисципліни. Моє побажання: не чекати натхнення, а працювати і пробувати себе в різних жанрах і типах ЗМІ», – звернувся до студентів президент Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук.

Чим же цього разу відзначилась школа «Новий журналіст»? За словами Руслана Кухарчука, за рахунок додавання нових тем, таких, як медіа право, було змінено 10% матеріалу. Змінилися й викладачі. Усі лектори – спеціально запрошені професіонали своєї справи. Серед них на третій школі: топ-блогер Сергій Нагорний, кореспондент програми журналістських розслідувань «Гроші» на телеканалі «1+1»  Віталій Єрмак, журналіст Дмитро Синяк (Українська торгова гільдія). Останній на власному прикладі розповів про опанування журналістом різних професій. Серед спікерів були кореспондент журналу «Комерсант» Вероніка Гаврилюк, теле- і радіоведучий Андрій Макаренко, , юрист Олександр Суботін та інші.

Для Євгенії Соколовської, студентки третьої школи, 32 навчальних години були пізнавальними: «З учителями школи «Новий журналіст» ніколи нудьгувати! Я в захваті від викладацького складу! Кожну лекцію сиділа відкривши рота: настільки було цікаво. Мені дали багато цінної інформації у різних напрямах журналістики. Дякую!»

«Школа “Новий журналіст” дуже допомагає рухатися в напрямку створення якісного, «неперекрученого» контенту, нести об’єктивні християнські цінності людям. Думаю, кожен випускник школи, ким би він не працював, почерпнув для себе набагато більше, ніж просто знання, і зможе застосувати отриманий досвід на своєму місці», – поділився «новий» випускник Руслан Скришевський.

«Хочу подякувати колективу школи за прекрасних викладачів-практиків, дружню атмосферу між учнями й спікерами. Отримання сертифікату наприкінці навчання – це перший результат. Сподіваюся, він буде перепусткою у професійне життя журналіста!», – зазначила випускниця школи «Новий журналіст» Ліза Армеєва.

Нагадаємо, за підтримки Асоціації «Новомедіа» регулярно проходять школи «Новий журналіст» і «IT-школа», а також навчальні семінари за напрямками Інтернет, журналістика і PR.

vupusk1

vupusk2

vupusk3

vupusk4  

За матеріалами Руслана Скришевського (http://rusl-r1r.livejournal.com/), прес-центр Асоціації «Новомедіа».