Навчальний посібник «Новий журналіст» у рамках медіатуру презентував 31 березня президент Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук студентам Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. Дем᾽янчука у Рівному. Разом з тим, він розповів майбутнім журналістам про сучасні тенденції в інформаційному полі, а також побажав бути миротворцями та дорослою аудиторією.

Rivne_4   

Під час лекції Руслан намагався заохотити молодь до створення власних Інтернет-проектів. Говорив про блогінг, громадянську журналістику та роботу в соціальних мережах. Молоді важливо знати про нові можливості,  які пропонує Інтернет-журналістика, проте,  варто  пам’ятати і  про головні засади професіоналізму – об’єктивність, неупередженість та компетентність.

«Якщо казати про сучасні тенденції в Україні, то я додав би, що для журналістів надзвичайно важливо бути миротворцями, людьми, які не провокують конфлікти. А навпаки робити щось таке в своїх ефірах або на газетних шпальтах, що допомагає заспокоїти аудиторію, налаштувати її на конструктивний, позитивний лад, і тиражувати надію», – прокоментував Кухарчук Руслан.  

Голова «Новомедіа» побажав аудиторії бути дорослими та  користуватись кількома різними джерелами інформації, аби не стати жертвами маніпуляції і формувати свою думку щодо тих чи інших подій.

Rivne_2

Декан факультету журналістики Ольга Мітчук зауважила, що студентам необхідно збагачуватися, а духовність та релігія – це ключ формування особистості, а тим більше – журналіста.

І насамкінець перебування «Новомедіа» у Рівненському виші наукова бібліотека отримала до свого арсеналу примірник навчального посібника.

Нагадаємо, Асоціація «Новомедіа» у лютому розпочала тур вищими навчальним закладами України.  До цього часу більше 20 університетів на сході та заході країни дізналися про «Нового журналіста» та прослухали майстер-класи з Інтернет-журналістики та інтерв᾽ю.

Прес-центр «Новомедіа», матеріалами sfera-tv.com.ua.