5 листопада ввечері в Києві відбулася щорічна церемонія Novomedia Awards. Журналісти та редакції отримували нагороди за систематичне висвітлення християнських і сімейних цінностей в своїх матеріалах.

Серед лауреатів: відомий радіоведучий Дмитро Чекалкін і його програма «Людський фактор» на Радіо Вісті – за регулярне цитування Біблії в своїх випусках; інтернет-видання «Обозреватель» – за систематичну публікацію блогів пастора Геннадія Мохненко; журнал «Новое время страны» – за матеріал про протестантів, які надають волонтерську допомогу на Донбасі.

DSC_6222  

Регіональне видання «Запорізька правда» отримало статуетку за регулярну публікацію новин і статей на тему віри, релігії і життя церков міста, а журналіст Євген Кучеров з «Радіо Свобода» – за матеріал про капеланів, який пробачив бойовиків після звільнення з полону. Журналіст Олександр Хоменко отримав нагороду за інтерв’ю з Романом Кисляком на «Українській правді». В статті він  розповідає про людину з інвалідністю, що стала вимушеним переселенцем з Донбасу до Львова, і чия віра в Бога допомагає йому жити і перемагати.

Нагороди удостоїлася і студія «Квартал 95» за серіал «Слуга народу», де підносяться цінності чесності й справедливості. А редакція телеканалу 1 + 1 отримала статуетку за висвітлення приїзду проповідника і спікера Ніка Вуйчича в Україні.

За словами куратора церемонії Novomedia Awards Юлії Забєліной, сюжет 1 + 1 про чиновників на колінах, які молилися за Україну, не міг залишитися непоміченим. «Звичайно, в країні вже давно свобода слова. І ми можемо писати про що завгодно. Але так повелося, що світські ЗМІ дуже часто уникають релігійних тем. І більшість медійників показали Вуйчича як мотиваційного спікера. А тут – топовий канал каже про Ніка як про проповідника, поруч з яким народні депутати молилися на колінах в стінах Верховної Ради», – говорить вона.

Про місію церемонії Novomedia Awards розповідає президент Асоціації журналістів «Новомедіа» Руслан Кухарчук: «Щорічно ми відбираємо найкращі роботи від радіо, телебачення, друкованих ЗМІ та інтернет-видань, які не тільки інформують громадськість про події, що відбулися, але і акцентують увагу на християнських цінностях. Запрошуємо редакції і журналістів надсилати нам подібні матеріали для розгляду», – розповів Кухарчук.

DSC_6216

Вручити нагороду переможцям приїхали український плавець Олег Лісогор та актор Дмитро Ступка. Олег підкреслив, що аналогів форуму і самої церемонії немає. А тим часом дуже важливо відзначати не тільки професіоналізм і якісну подачу інформації, а й посил, який вона несе. Адже ЗМІ – медіатори ідей, які відіграють важливу роль у формуванні світогляду людей.

Всі лауреати отримали ексклюзивну статуетку, диплом, Біблію, квіти та цінні подарунки від партнерів церемонії. Музичними гостями церемонії були соліст групи «Нумер 482» Віталій Кириченко, учасник шоу «Голос країни 6» Аняня Удогво й український гурт «Люм’єр».

Ведучими церемонії Novomedia Awards 2016 були Дмитро Хоркін і Катерина Кондратюк.

DSC_6157

Церемонія проводиться щороку в листопаді. Надсилати матеріали, пропоновані для номінування, можна на адресу: awards (at) novomedia.org

Подивитися список усіх номінантів церемонії Novomedia Awards 2016 можна тут.