У лютому 2015 Асоціація «Новомедіа» має намір провести журналістську конференцію для студентів Донецького національного університету, який тимчасово розмістився у Вінниці.

За словами голови Асоціації Руслана Кухарчука, формат події ще розробляється, але головна думка – це підтримати студентів, вимушених переселенців, в їхній громадянській позиції: «Ми високо цінуємо і всіляко підтримуємо прагнення Донецького національного університету зберегти свою професійну і державну ідентичність». Також донецьким студентам надіслали у подарунок п’ять примірників посібника «Новий журналіст».

В.о. завкафедрою ДонНУ Олена Тараненко (на фото) подякувала за книги і сказала, що студенти очікують представників «Новомедіа» з тренінгом або профільним семінаром.

Студентка 4 курсу, яка побажала не називатися, розповіла, що навчання студентів ДонНУ у Вінниці проходить для всіх курсів одночасно, тільки завдання відрізняються. Частина студентів Донецького національного вчаться дистанційно. І ще є студенти, що залишилися в Донецьку, де навчаються «в голих стінах», так як вся університетська документація – у Вінниці. Актуальною для майстер-класу темою вважає «Інформаційну війну», аби досвідчений журналіст поділився з майбутніми медійниками, як розпізнавати контент на предмет способів, якими користуються журналісти для розпалювання війни в ЗМІ.

Нагадаємо, один з напрямків роботи Асоціації «Новомедіа» – це співпраця з профільними кафедрами університетів. Для студентів проводяться майстер-класи на теми «Висвітлення релігійної тематики в ЗМІ», «Інтернет-журналістика» тощо.

На початку 2014 року лідери «Новомедіа» відвідали понад 25 вишів по всіх регіонах України з презентацією книги «Новий журналіст» і лекцією про особливості роботи в Інтернет-виданнях.

Прес-центр Асоціації «Новомедіа».