Осінній Артек приймав у таборі « Кришталевий» Всеукраїнський фестиваль дитячих ЗМІ «Артек +». Організували фестиваль – Міністерство соціальної політики України, Інформаційно – творче агентство «ЮН – ПРЕС» , Національна спілка журналістів України та МДЦ «Артек». 

Майже 10 днів тривав фестивальний марафон. Юні журналісти за цей час прослухали майстер- класи відомих журналістів, поринули у справжню атмосферу редакції. Всі команди за цей час створили свій блог і наповнювали його щодня новим контентом. Серед публікацій – інтерв’ю , репортажі, ессе, фотозвіти, вірші та нариси. Крім наповнення сайту, загони вчилися знімати кіно, реалізуючи власні ідеї на задані теми. 

80393108

Редагували блоги і обирали переможців оргкомітет фестивалю, у тому числі і новомедійниці Ольга Бідненко та Тетяна Пінчук. Насамкінець фестивалю зі 145 кращих юнкорів України обрано переможців у таких номінаціях: «Краща редакція фестивалю «Артек +» (Гран -прі)», «Кращий відеофільм», «Кращий фоторепортаж», «Краща журналістська робота», «Краща радіопрограма», «Кращий айті – дизайнер».

DSC00326

Асоціацію «Новомедіа» запросили на фестиваль для вручення дипломів у спецномінації «За висвітлення моральних цінностей». «Асоціація «Новомедіа»виступає за моральність, духовність і моральність у ЗМІ, тому ми з радістю нагородили подарунками та дипломами дітей, які написали матеріали для цієї номінації» , – відзначила Тетяна Пінчук, член правління “Новомедіа”.  

DSC00343

Урочиста церемонія закриття фестивалю відбулася 31 жовтня. На ній від Асоціації «Новомедіа» вручили дипломи за 1, 2 та 3 місця, а також подарували переможцям відеокурс «Створення газет і журналів від А до Я» та «Створення сайту від А до Я». 

80392782

80393798

У свою чергу представницям «Новомедіа» подякували за внесок у фестиваль і не залишили без «подяк».

80393278

Зазначимо , що спеціальним призом для всіх учасників фестивалю буде відвідування Міжнародного Форуму « Новомедіа» 15-17 листопада. У рамках Форуму «Новомедіа» організовує спеціальну зустріч для юних журналістів з відомими медійниками. Також у програмі Форуму відбудеться окрема панель зі створення ЗМІ для дітей.

80392898

eth-FBf2rYA

Прес-центр Асоціації “Новомедіа”