Президент Асоціації журналістів «Новомедіа» Руслан Кухарчук викладав на факультеті соціології і права Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Він провів зі студентами всього п’ять занять з 7 листопада до 10 грудня.

Голова «Новомедіа» провів у виші лекції на три теми: «Юридичне регулювання роботи журналіста», «Доступ до публічної інформації», «Мова ворожнечі і захист свободи слова». Окрім отримання теоретичних знань, студенти виконали два практичні завдання, а саме: розробили проект запиту на доступ до публічної інформації  та написали есе по мові ворожнечі.

Руслан Кухарчук коментує: “Сприяння якісній медіа-освіті в Україні – один з пріоритетів Асоціації “Новомедіа”. Раніше ми вже мали досвід одноразових виступів перед студентами КПІ. Але взаємодія у форматі спеціального розлогого курсу дає значно більше можливостей для розкриття теми і засвоєння необхідних навичок”.

Заходи відбулися у контексті спільного спецкурсу КПІ та «Новомедіа», про що був укладений відповідний договір. Документом передбачається, що сторони співпрацюватимуть у сфері прав людини на свободу слова, вираження поглядів та інформації, а також їх захисту. Зокрема в контексті  обміну досвідом, розроблення нових освітніх напрямів та впровадження їх у навчальну і практичну підготовку.

Завідувач кафери публічного права, доктор юридичних наук, доцент Дар’я Маріц зазначила: «Під час роботи зі студентами  голови «Новомедіа» на заняттях був присутнім Оніщенко Володимир Олександрович, ректор Національного технічного університету. Він відмитив високий професіоналізм викладача та отримав позитивні відгуки студентів. Дуже вдячні за якісну реалізацію спільного проекту та волонтерську складову!».

Асоціація «Новомедіа» – це міжнародна громадська журналістська організація. Вона була заснована у 2004 році за ініціативи журналіста Руслана Кухарчука. Організація об’єднує журналістів та інших творчих працівників засобів масової інформації, які є християнами різних конфесій. Асоціація «Новомедіа» є тренінговим та консультаційним центром. Реалізує багато освітніх проектів у сфері медіа, серед яких Новомедіа Форум, школа “Новий журналіст”, а також створила власний підручник – книга «Новий журналіст». Таким чином «Новомедіа» – це об’єднання людей, основане на духовній єдності та професійних інтересах.