5 квітня відбулися установчі збори при Державному комітеті телебачення і радіомовлення з формування нового складу громадської ради. Асоціація журналістів «Новомедіа» увійшла до її складу.

В установчих зборах взяли участь представники 18 громадських організацій. В порядку денному зазначались питання, які стосуються організаційної роботи установчих зборів, у тому числі про обрання голови громадської ради. Головою обрано Олександра Човгана.

Після установчих зборів відбулося перше засідання новостворенної ради. Доповідачами були представники Державного комітету телерадіомовлення: Б. О. Червак та О. В. Тарасенко. Обговорили і затвердили план роботи громадської ради на  2019 рік.

Асоціацію “Новомедіа” в Громадськійраді представила Елеонора ібрівна. Юристка  надала інформацію про свою професійну діяльність, про основні статутні завдання Асоціації, а також презентувала відео-репортаж одного з проектів організації – Новомедіа Форуму. Вона зазначила, що серед важливих завдань «Новомедіа» – є освітньо-інформаційний напрямок. З цією метою проводиться школа «Новий журналіст» із власним підручником, відбуваються постійні зустрічі зі студентами журналістських факультетів. Елеонора проінформувала, що Асоціація здійснює постійний моніторинг засобів масової інформації та інтенсивний діалог з церквами та релігійними організаціями у контексті захисту свободи слова, свободи віросповідання, а також зі світськими ЗМІ та профільними державними відомствами.

Нагадаємо, що Асоціація “Новомедіа” в 2017 роціувійшла до складу Громадської ради при Міністерстві інформаційної політики України: https://novomedia.ua/news/novomedia-u-skladi-gromadskoi-rad-2/