Національна телекомпанія України (НТКУ) підготувала міні-фільм про історію українського державного прапора і безкоштовно пропонує його для розміщення в ефірі всіх державних і приватних телекомпаній України та світу. 

В ефірі Першого національного телеканалу фільм буде розміщено кілька разів упродовж дня 23 серпня, коли відзначається День державного прапора України, повідомляє прес-служба НТКУ.

 «Розуміючи важливість виготовлення та розповсюдження інформаційних матеріалів про українську історію, національні та державні символи українського народу, Національна телевізійна компанія повідомляє, що міні-фільм про історію Державного прапора є доступним для використання і розміщення в своєму ефірі для всіх державних та приватних телекомпаній України та світу на безоплатній основі», – йдеться в повідомленні прес-служби НТКУ. 

Завантажити ролик в ефірній якості можна за адресою: http://www.ex.ua/view_storage/337088590024

До дня державного прапора України та до Дня Незалежності України НТКУ також робить доступними для всіх українських і міжнародних телеканалів серію міжпрограмних роликів про історію української держави до 20-ї річниці української незалежності – «20 кроків до мрії» та «Обличчя української історії» виробництва 2011 року. 

Завантажити ролики в ефірній якості можна за адресою: ftp://tv:ut-test@ftp.news.ntu.ua (папка outbox, далі папка istoriya ukrainu).

 Усі матеріали також можуть бути використані і не телевізійними компаніями: НТКУ надає дозвіл на розповсюдження міні-фільму до Дня державного прапору України, проектів «20 кроків до мрії» та «Обличчя української історії», наприклад, в інтернеті, навчальних закладах, державних установах, закордонних представництвах України, об єднаннях українців за кордоном.

«Відкриті для широкого доступу ролики виробництва Першого національного – це наш невеликий внесок в скарбницю національної свідомості українців, виховання патріотизму та любові до своєї країни, – пояснює ініціативу генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф. – Я буду щасливий від того, якщо підготовлений нами продукт буде використовуватись іншими телеканалами, навчальними закладами – адже ми всі відповідальні за наше молоде покоління. Ми відкриваємо доступ до дійсно високоякісного патріотичного телевізійного продукту, підготовленого професіоналами вищого ґатунку».

 

“Телекритика”