Одне з найбільших міжнародних інформаційно-новинних агентств світу та США, Associated Press, стане друкувати новини на чеках у ресторанах, повідомляє портал Poynter.

Повідомляється, що новини будуть друкуватися на окремих чеках, які клієнтам будуть приносити разом із рахунком. Ідея проекту в тому, щоб повідомити відвідувачам найсвіжіші новини, які трапилися за час трапези. Новини будуть приходити на спеціальний сервер у ресторані кожні дві хвилини. Більше того, місце на новинних чеках передбачається продавати і під рекламу.

Як повідомляє АР, цей проект, у випадку успіху, “створить новий канал для розповсюдження новин та реклами мільйонам читачів і на платформі, яку ніхто раніше не використовував з цією метою”. Агентство також звертає увагу на перевагу цього способу доставки інформації над мобільними пристроями: відвідувачам не доведеться регулярно оновлювати стрічку новин та відволікатися від їжі або застільної дискусії – усі головні новини йому повідомлять після закінчення вечері.

Першим рестораном, який візьме участь в ініціативі, стане один із найстаріших закладів Вашингтона Old Ebbitt Grill. Цей ресторан відкрився у 1856 році і став популярним місцем для зустрічей столичних політиків, журналістів та знаменитостей. Old Ebbitt Grill посідає п’яте місце у США за річним доходом серед ресторанів.

У випадку популярності ідеї, Associated Press має намір поширити новинні чеки і в інших закладах, як англійською, так і іншими мовами.

 

“Корреспондент”