З весни 2012 року проходять зустрічі регіональної групи «Новомедіа». Та віднедавна, нарешті, такі зібрання набули статусу офіційних.

З чого все почалося? Про це знає новомедійниця Євгенія Іванова, що стала ініціатором проведення зустрічей осередку НМ в Луганську. За її словами, бажання збиратися групою однодумців у неї назрівало давно: «На загальних конференціях НМ підбадьорюєшся, підіймається дух, а після приїзду додому розумієш, наскільки не вистачає підтримки та спілкування з такими ж, як ти». Так, кілька людей, що працюють в світських та релігійних ЗМІ, служать в інформаційному відділі при церквах, а також студенти – майбутні журналісти – стали підтягуватися на такі неформальні зустрічі-чаювання. «На початку збори були ознайомчі та молитовні, ми намагалися один одного підбадьорити. Але я розуміла, аби група росла, потрібні конкретна мета і бачення, тобто офіційний осередок НМ», – поділилася Євгенія.

Отримавши підтримку з боку президента «Новомедіа», 1 вересня  пройшла перша офіційна зустріч регіональної команди в Луганську. На ній відбулося пряме інтернет-включення з Русланом Кухарчуком, в ході якого він ділився досвідом проведення новомедійних зустрічей у Києві, а також побажав успіхів луганчанам-медійникам.

«Після проведення зустрічі ми наповнились радістю, і усвідомили необхідність у підтримці та спілкуванні «з собі подібними», – поділилася враженнями лідер луганського осередку Олена Дорога.

Відзначимо, що метою регіональних клубів «Новомедіа» є об’єднання місцевих медіа-працівників релігійних і світських ЗМІ для співпраці та популяризації християнських цінностей.

 

Прес-центр “Новомедіа”