В рамках медіатуру 28 лютого представники команди «Новомедіа» гостювали у студентів Інституту журналістики Київського міжнародного університету. Олександр Джусупов та Руслан Кухарчук ділились професійним досвідом з майбутніми фахівцями медіасфери. Зокрема, Олександр розповів про інтеграцію телебачення та Мережі, використання соціальних мереж.  

KiMU_2

«Намагався тримати максимальний інтерактив, робив акцент на сайти телеканалів. Розповів також про роботу в кадрі, і розібрали зі студентами, що таке формат інфотейманту. Приємно, що серед студентів-початківців є ті, що практикуються на телеканалах», – каже Джусупов Саша.

KiMU_1

Також спікери зі студентством говорили про важливість роботи над собою та освоєння різних професійних майданчиків.

KiMU_4

На зустрічі були присутні і викладачі Інституту журналістики, а також його директор, Наталія Іванівна Зикун. «Надзвичайно цікава розмова про журналістику, прийоми і секрети професійної діяльності, про необхідність не тільки глибоко вивчати відображувані факти із життя, а й відчувати їх серцем − незабутній і переконливий урок професіоналізму для студентів Інституту журналістики. Переконана, що місія сучасного, наснаженого бажанням служити людям журналіста, − не тільки в тому, аби бути професіоналом, але й у тому, аби дбати про формування журналістського цеху, про виховання молодших колег,  партнерів, пізніше – своєї зміни. Щиро вдячні за увагу до молоді. Очікуємо, що такі зустрічі сприятимуть народженню нових креативних ідей, розширенню співпраці, формуванню й передачі нових журналістських стандартів. Саме у поєднанні зусиль і співпраці різних поколінь журналістів – її сила, наша сила», – підсумувала директор.

KiMU_3

Нагадаємо, медіатур Асоціації «Новомедіа» присвячено 10-літтю заснування організації. Протягом лютого представники «Новомедіа» відвідали близько 15 вишів у десяти містах України. В березні професійні відвідини ВНЗ продовжуються. Наразі проходять зустрічі в Київських вишах, а в кінці місяця на Асоціацію чекатимуть у Рівненській області.  

Прес-центр «Новомедіа».